První remíza v nové třetiligové sezóně
Klub

První remíza v nové třetiligové sezóně

Redakce

Teprve ve čtvrtém kole nové sezóny ČFL vyjeli Boleslavští na soupeřovo hřiště a po dvou domácích prohrách a jedné výhře si na východočeském trávníku připsali premiérovou remízu. V pátém kole hrají doma v neděli 3. září od 10,15 hodin proti dosud neporaženému FK Baník Most-Souš.

V úvodu prvního poločasu se chvíli hrálo jen od jednoho k druhému vápnu, než v 5. minutě Živaničtí získali první rohový kop, kterému boleslavská defenzíva bez velkých obtíží odolala.
V 8. minutě se do živanické branky trefil Vojta a svým druhým gólem v aktuální sezóně otevřel skóre v duelu proti východočeskému protivníkovi - 0:1.
Potom Boleslavští promarnili svůj první roh.
V 18. minutě živanický brankář Frydrych hrubě chyboval a Kaulfus bez milosti soupeřův kiks potrestal střelou do odkryté branky - 0:2.
Zaskočení živaničtí fotbalisté opakovaně naráželi na zformovanou boleslavskou defenzívu. Ve 24. minutě Boleslav nevyužila svůj druhý roh. O dvě minuty později byli blízko skórování Živaničtí po svém druhém rohu, ale Mikulcovu branku jejich střelec minul.
Ve 32. minutě po přetaženém centru se u vzdálenější tyče prosadil dorážkou ve skluzu z pravděpodobné ofsajdové pozice živanický Holec - 1:2.
Ve čtvrthodince před poločasovou přestávkou každý z týmů kopal roh bez úspěšného završení a ve 43. minutě Rulcův průnik do protivníkovy šestnáctky zmařil bleskovým vyběhnutím a úspěšným zákrokem živanický brankář Frydrych.

Druhý poločas začal živanickou aktivitou a dvěma rohy v rozmezí tří minut, první skončil v Mikulcových rukavicích a druhý hodně nepovedený žádným nebezpečím pro boleslavskou branku nebyl. Tlak v úvodu druhé půle přeci jenom Živanicím vynesl srovnání skóre.
V 59. minutě Kopeckého trestný kop tečovaný hráčskou zdí zapadl k tyči mimo Mikulcův dosah - 2:2.
Boleslavští nadále čelili soupeřovým atakům. V 66. minutě rozhodčí Bohata neuznal Živanicím gól kvůli ofsajdu. Zbývající třetina utkání se dohrával v optické vyrovnanosti s několika nepřesnými zakončeními na obou stranách hřiště a s nečekaně rušnými závěrečnými minutami. V 86. minutě soupeřem nakopnutý Vojta musel s poraněným kolenem odstoupit. V 88. minutě byl po druhém žlutém napomínání vyloučen ze hry živanický obránce Buriánek, který kopnul Nováka do hrudníku tak neomaleně, že boleslavský hráč musel po utkání absolvovat vyšetření v nemocnici. V první přesčasové minutě si žluté napomenutí vysloužil boleslavský trenér Pavel Malura a ve čtvrté přesčasové minutě živanický exekutor posledního rohového kopu mířil přímo do boleslavské branky, ale pozorného Mikulec nezaskočil. Vzápětí rozhodčí Bohata utkání ukončil za nerozhodného stavu. Pro Boleslav znamenal první bod z venku, pro Živanice vůbec první bod v této sezóně.

„První půli jsme byli my lepším týmem, druhou půli měli zase o trochu více ze hry Živanice, ale šance na skórování byly na obou stranách. Stínem utkání byla zranění dvou našich hráčů, Vojty a Nováka," zhodnotil remízové utkání mladoboleslavský asistent trenéra Adrian Vizingr.

Sestava TJ Sokol Živanice: Frydrych - Buriánek, Spěvák, Vobejda, Nikodem - Langr, Zvěřina (46. David Pánek), Polák, Kopecký - Holec (69. Pilný), Svoboda (79. Filip Pánek).

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec - König, Coňk, Rulc - Vostřel, Král, Tvrdý (46. Šoufek), Tichý (63. Hradec) - Kaulfus (63. Novák), Vojta (86. Peterka), Howard (81. Gregor). Připravení ještě byl brankář Kořán.

Góly: 32. Holec, 59. Kopecký - 8. Vojta, 18. Kaulfus

ŽK: Buriánek, Spěvák - Hradec, Malura (trenér)

ČK: Buriánek (v 88. minutě)

Rozhodčí: Bohata - Hanousek, Pekař

Diváků: 130

Fanshop banner Fanshop banner