Sedmnáctiletá radost z druhé výhry nové sezóny
Klub

Sedmnáctiletá radost z druhé výhry nové sezóny

Redakce

Sedmnáctiletí boleslavští dorostenci těsnou výhrou na hřišti v pardubickém fotbalovém areálu Pod Vinicí dokonale nahradili tříbodovou ztrátu z předchozí domácí prohry s Olomoucí a v průběžném pořadí se posunuli na šestou ze šestnácti příček celostátní ligy U17.

V tropických podmínkách, které ve většině dnů letošního srpna panují po celé České republice, bylo utkání s výkopem půl hodiny po sobotním poledni nesmírně fyzicky náročné pro aktéry z obou družstev. Přesto mladí fotbalisté udržovali vysoké herní tempo s gólovými šancemi před oběma brankami.
Po bezgólovém poločase rozhodl o boleslavském vítězství v 67. minutě po Rösslerově krásném pasu za protivníkovu obranu Kühnel chladnokrevným proměněním nájezdu proti pardubickému brankáři Pražákovi. Pardubičtí byli blízko vyrovnání skóre v 80. minutě, ale gólman Dlask skvělým zákrokem zastavil soupeřův samostatný únik a uchránil tak čisté konto boleslavského týmu.

„Odvezli jsme si velmi cenné tři body ze soupeřova hřiště a pokusíme se na ně navázat v domácím zápase se Zlínem," radoval se spolu s mladými fotbalisty mladoboleslavský trenér Ondřej Zahustel.
Nejbližší mistrovské utkání celostátní ligy mladších dorostenců FK Mladá Boleslav U17 - FK Zlín U17 se hraje v sobotu 26. srpna 2023 od 16,15 hodin na hřišti mladoboleslavské fotbalové akademie.

Sestava FK Pardubice U17: Dominik Pražák - Kosek (63. Tareš), Skokan, Tadeáš Pražák (46. Urban), Dostál - Vencl, Čáslavka, Zima, Vašek - Nesládek (63. Nekvinda), Zelinger (59. Koblížek).

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Dlask - Ivanytskyy (78. Žáček), Otta, Honc - Kosorič (46. Kocour), Klieštík (16. Václavík), Rittenauer, Rössler, Iltis (74. Fedečko) - Eichler, Černý (46. Kühnel).

Gól: 67. Kühnel

ŽK: Tareš - Rössler, Václavík, Kocour

Rozhodčí: Jansa - Opočenský, Bednář

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner