Boleslavská devatenáctka dosud neprohrála
Klub

Boleslavská devatenáctka dosud neprohrála

Redakce

Ve třetím mistrovském utkání, které se konalo na pardubickém hřišti Pod Vinicí, boleslavští starší dorostenci přišli o dva body, když v posledních minutách neuhájili své dvougólové vedení. Přesto nadále patří do čtveřice dosud neporažených družstev. Nejbližším utkáním o ligové body je FK Mladá Boleslav U19 - FC Zlín U19 v sobotu 26. srpna 2023 od 14 hodin na hřišti v areálu mladoboleslavské fotbalové akademie.

V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal, z ojedinělých akcí byli o trochu nebezpečnější pardubičtí dorostenci. Boleslavské ofenzivní snahy skomíraly na nepřesnostech. Proto první dějství skončilo bez vstřeleného gólu. Průběžné skóre 0:0 odpovídalo dění na hrací ploše.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí pardubičtí dorostenci a svoji první šanci po změně stran proměnili zásluhou Jindry - 1:0.
Pardubičtí se vedením viditelně uspokojili, naopak Boleslavští probudili a po hodině hry si vynutili dvě penalty.
V 63. a v 68. minutě Buryán proměněním dvou pokutových kopů otočil skóre utkání - 1:2.
Boleslavští pokračovali ve zlepšeném výkonu a mířili k zisku tří bodů.
V 86. minutě završil osobní hattrick v tomto utkání Buryán a navýšil tak boleslavské vedení na 1:3.
Když už se zdálo, že o vítězi duelu je rozhodnuto, napnuli Pardubičtí všechny své zbývající síly a nezměrnou bojovností dovedli utkání do nerozhodného výsledky.
Nejprve v 88. minutě Halda snížil na 2:3.
Ve třetí přesčasové minutě rozhodčí Opočenský nařídil proti boleslavské brance pokutový kop, který Kožený proměnil ve vyrovnávací trefu - 3:3
.

„Se vším respektem k soupeři jsme ztratili dva body. V prvním poločase jsme podali průměrný výkon, hodně míčů poztráceli a nebezpeční byli o něco více domácí. Ve druhém poločase přišlo z naší strany velké zlepšení po obdržené brance. Soupeře jsme zatlačili, donutili k chybám a zaslouženě otočili stav utkání. Ke konci zápasu jsme drželi vedení o dvě branky a mrzí mě, že soupeř dokázal v závěru utkání vyrovnat," zklamaně zhodnotil remízu mladoboleslavský trenér Marek Maňas.
„První poločas byl vyrovnaný a my měli více šanci. Na začátku druhého jsme vstřelili vedoucí gól, což nám paradoxně ublížilo. Úplně jsme vypadli z rytmu, soupeř otočil skóre ze dvou proměněných penalt a čtyři minuty před koncem jsme inkasovali potřetí. Kluci to nezabalili a odměnou bylo snížení a vyrovnání v nastaveném čase. Tak jsme získali s velkým štěstím bod," pravil pardubický trenér Aleš Vencl.

Boleslavští jsou po třech odehraných kolech celostátní ligy starších dorostenců U19 pátí s pěti získanými body za jednu výhru a dvě remízy a mají třetí nejproduktivnější ofenzívu. Podobně jako pátí mladoboleslavští také čtvrtí českobudějovičtí dorostenci nastříleli soupeřům po devíti gólech, více jich dali v tabulce druzí olomoučtí (10) a první karvinští (11) dorostenci.

Sestava FK Pardubice U19: Lorenc - Procházka (81. Kuja), Rolenec, Jindra, Kameník - Vančura, Flaška, Kosina (56. Kožený) - Halda, Hoffman, Firbacher (74. Pěnkava).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Bobek, Zouhar, Pavlíček, Fiker - Kolář (77. Naďo), Marek (77. Blažek), Výda - Lenner (90. Pastyřík), Buryán, Vajgl (69. Gnip). Připravení ještě byli hráči Sofín, Oláh a brankář Mečíř.

Góly: 49. Jindra, 88. Halda, 90. Kožený (z pokutového kopu) - 63. 68. a 86. Buryán (první dva z pokutových kopů)

ŽK: Zouhar, Buryán, Vajgl, Naďo

Rozhodčí: Opočenský - Jansa, Bednář

Diváků: 100

Fanshop banner Fanshop banner