Zasloužené tři body z pražské Admiry
Klub

Zasloužené tři body z pražské Admiry

Redakce

Nejmladší boleslavští dorostenci se po domácím pětigólovém přídělu od Chrudimi v úvodním kole nové sezóny zdárně oklepali a ve druhém utkání přivezli ze hřiště s umělým povrchem pražské Admiry tři body za těsné vítězství.

V srpnovém vedru se utkání konalo nepochopitelně na hřišti s umělým trávníkem a první poločas skončil bez gólů. Po změně stran se boleslavští dorostenci s nezvyklými podmínkami srovnali a zbavili zbytečné nervozity. V 55. minutě šli do vedení zásluhou Kodery. O pět minu později domácí Admira vyrovnala Valáškem, ale poslední a rozhodující zápis do střelecké statistiky byl boleslavský. V 71. minutě Kodera svojí druhou trefou v tomto zápase zařídil pro svůj tým zasloužený zisk tří bodů.

„Především bych rád zdůraznil, že umístění utkání v srpnovém třicetistupňovém vedru na hřiště s umělým povrchem mi směrem k rozvoji mládeže nedává žádný smysl," divil se oprávněně trenér mladoboleslavských dorostenců Vladimír Pokorný a k průběhu vítězného duelu řekl: „V prvním poločase na nás byla znát nervozita, ale postupem času jsme se dostávali k naší hře. Soupeř hrozil dlouhými nákopy a standardními situacemi. Ve druhém poločase už jsme na hřišti dominovali a mohli vyhrát i větším rozdílem. Kluky chválím za odvážný týmový výkon."

Sestava FK Admira Praha U17: Brisuda - Grof (54. Balej), Kalhous (30. Žák), Valášek, Rajšner, Gracl, Staroba, Tupý, Hochmann, Klouček (77. Říha), Polka.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Horák - Korbelář, Lelek, Šulc (66. Jirků), Knobloch (46. Roller) - Soběslav, Juranka, Vynikal - Albrecht (46. Holzer), Kodera (81. Dagan), Slezák (66. Uhlík). Připravení ještě byli hráč Zderadička a brankář Klepal.

Góly: 60. Valášek - 55. a 71. Kodera

ŽK: Gracl, Rajsner - Kodera

Rozhodčí: Wulkan - Vojáček, Vondráček

Diváků: 69

Fanshop banner Fanshop banner