V začátku sezóny po úvodní remíze druhý mistrák prohráli
Klub

V začátku sezóny po úvodní remíze druhý mistrák prohráli

Redakce

Boleslavští starší dorostenci jsou po dvou utkáních v české dorostenecké lize bez vítězství a s jedním bodem za domácí remízu s Chrudimí jsou patnáctí v konkurenci dvaceti družstev.

První poločas začal boleslavskou příležitostí ke skórování. Hned v 1. minutě po Ulrichově dlouhém nákopu se dostal do první gólové šance Stanislav Bejda, bohužel svoji možnost prováhal a zakončoval mimo branku. V 7. minutě po Vostřelově krásné přihrávce se Beneš ocitl sám před soupeřovou brankou, ale jeho zakončení bylo také nepřesné. V 15. minutě po další boleslavské povedené akci z pravé strany Vostřel opět našel Beneše, ten udělal rychlou kličku a byl v pokutovém území podražen, rozhodčí Vojáček však tento střet jako faul neposoudil. Teprve ve 21. minutě po Černého chybné rozehrávce se Admira poprvé dostala k zakončení ze střední vzdálenosti, které skončilo neškodně nad boleslavskou brankou. V příští minutě po Vostřelově centru S. Bejda z pozice, kdy se ocitl sám před brankou, nastřelil pouze pražského brankáře, který předvedl výborný zákrok. Ve 26. minutě pražský trestný kop z hranice pokutového území skončil mimo boleslavské branky.
Ve 30. minutě akce Admiry z pravé strany vyvrcholila po zpětné přihrávce od koncové lajny ke Koudelkovi, který ranou bez přípravy skóroval - 1:0.
Ve 32. minutě po Vokounově individuální akci a jeho následné zpětné nahrávce Souček sám před brankou nedokázal šanci využít. Ve 36. minutě v hlavičkovém souboji utrpěl boleslavský Ulrich zlomeninu nosu, ale rozhodčí Vojáček překvapivě střet přešel a hrubý zákrok pražského hráče neposoudil jako nedovolený. Ve 40. minutě po přihrávce za obranu se dostával k míči Stanislav Bejda a ani jeho sražení protihráčem rozhodčí nevyhodnotil jako faul a nechal pokračovat ve hře.

Ve druhém poločase v porovnání s prvním boleslavští dorostenci polevili, proto se na těsném vedení Admiry nic nezměnilo. V 55. minutě po pražském trestném kopu ze strany hřiště a nedůslednosti v bránění brankář Křáp krásným zákrokem podržet boleslavský tým. V 56. minutě se do slibné střelecké pozice po rohovém kopu dostal Stanislav Bejda, ale jeho zakončení hlavou vychytal brankář. O minutu později si brankář Admiry poradil s nebezpečným zakončením Součka. V 65. minutě po boleslavském rychlém protiútoku brankář Admiry srazil beztrestně Kaisera, rozhodčí Vojáček místo nařízení očekávané penalty ukázal pouze na rohový kop. V 80. minutě Stanislav Bejda trestným kopem za Kaiserovo podražení nastřelil pravou tyč pražské branky. V 90. minutě po rohovém kopu poskakoval míč po pražské brankové čáře a možná i za ní, ale sudí Vojáček vyhodnotil, že míč brankovou lajnu nepřešel.

„První poločas jsme byli lepším týmem. Vytvořili jsme si několik gólových příležitostí, které jsme nevyužili. Soupeř z jediné podobné šance vstřelil branku a poločas tak vyhrál. Druhý poločas jsme na dobrý výkon z první poloviny nenavázali a hrálo se spíše soubojové a nepěkné utkání. Stínem utkání je zlomený nos Ulricha," uvedl po těsné prohře mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Křáp - A. Bejda, Ulrich, Keller - Vostřel, Černý, Viták (75. Matějovský), Vokoun (85. Nguyen) - Souček, Beneš (60. Kaiser), S. Bejda. Připravení ještě byli hráč Horák a brankář Studničný.

Gól: 30. Koudelka

ŽK: Křáp, Ulrich, S. Bejda

Rozhodčí: Vojáček - Wulkan, Vondráček

Diváků: 110

Fanshop banner Fanshop banner