Z druhého mistráku odešli poražení nejtěsnějším rozdílem
Klub

Z druhého mistráku odešli poražení nejtěsnějším rozdílem

Redakce

Ve druhém mistrovském utkání celostátní ligy mladšího dorostu Boleslavští na domácí trávě v areálu Akademie nezískali ani bod. V bojovném utkání hraném v tempu olomoucký protivník svoji mírnou převahu vyjádřil rozhodujícím gólem v závěru prvního poločasu. Ve druhém byli Boleslavští aktivnější, ale ani v závěrečném tlaku vyrovnávací branku nevstřelili.

V první polovině utkání se hrálo v tempu od vápna k vápnu s minimem brankových příležitostí na obou stranách. V 10. minutě po odvráceném boleslavském rohu Olomoučtí přešli do brejku, který zakončil Andrýsek střelou do tyče Škrdlovy branky. Další nebezpečný brejk dorostenců Sigmy ve 39. minutě zastavil těsně před vlastní šestnáctkou boleslavský obránce Kocour.
Ve 41. minutě olomoucký útok po levé straně zakončil Skopal tvrdou střelou na vzdálenější tyč - 0:1.
Jak se v dalším průběhu ukázalo, zůstalo u tohoto jediného a tím pádem rozhodujícího gólu.

Ve druhé polovině utkání byli boleslavští dorostenci o poznání aktivnější. V 54. minutě Eichlerem rozehranou boleslavskou standardku olomoučtí obránci odehráli ven z vlastní šestnáctky, míč pak pálil Rössler přesně do rukou gólmana Čtvrtlíka. V 62. minutě Fedečko přihrál Eichlerovi a ten přestřelil branku Sigmy. V 65. minutě Boleslavští promarnili dva rohové kopy, po rozehrání druhého Eichler na hranici šestnáctky promeškal vhodný okamžik ke střele a obránci Sigmy jej zastavili. V 69. minutě olomoucká obrana zastavila nadějně se rozvíjející průnik Kühnela s Eichlerem. V 76. minutě gólovou šanci Sigmy zmařil zásahem na brankové čáře boleslavský stoper Otta.
V závěrečné desetiminutovce Boleslavští vyvinuli velký tlak na olomouckou branku, ale střílející Kühnel v 82. minutě a Eichler v 85. minutě neuspěli. Ve čtyřminutovém nastavení zahrávali Boleslavští ještě jeden trestný a dva rohové kopy, ale těsné vedení Sigmy nedorovnali.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Škrdla - Kocour (72. Iltis), Žáček, Otta, Honc - Václavík (60. Rittenauer), Ilco (88. Ivanytskyy), Klieštík (46. Fedečko) - Kühnel, Černý (46. Eichler), Rössler. Připravení ještě byli hráč Kosorič a brankář Dlask.

Sestava SK Sigma Olomouc U17: Čtvrtlík - Sikora, Pávek, Beran, Skopal - Andrýsek (28. Synevych), Andrle, Luběna (80. Glos) - Přibylka, Lorenc (60. Rozehnal), Příkazský (80. Remeš).

Gól: 41. Skopal

ŽK: Honc, Rössler, Otta - Andrýsek, Remeš

Rozhodčí: Vnuk - Starý, Tichý

Diváků: 85

Fanshop banner Fanshop banner