Dobrý vstup do ligové sezóny
Klub

Dobrý vstup do ligové sezóny

Redakce

První mistrovské utkání nové sezóny 2023-24 v celostátní lize mladších dorostenců se mladoboleslavským mladíků povedl a ze staroměstského Širůchu si v konfrontaci se slováckými dorostenci odvezli cenné tři body.

Boleslavští základ svého vítězství položili v závěrečných minutách prvního dějství zdařilými završeními dvou standardních situací. Nejprve ve 44. minutě skóroval Žáček po rohovém kopu a v nastavení poločasu boleslavské vedení navýšil po trestném kopu Ivanytskyy. Třetí gól přidal bezprostředně po změně stran Kühnel a ve zbývajícím průběhu utkání si boleslavští dorostenci třígólový náskok pohlídali.

„Předvedli jsme koncentrovaný a týmový výkon, proto si zaslouženě vezeme ze Slovácka tři body. Kluky chválím za kombinační hru a nasazení. Na konci poločasu nám skvěle vyšel signál z rohového kopu a druhá slepená branka také padla ze standardní situace. Výborný vstup do druhého poločasu jsme přetavili ve třetí krásnou branku. Zbytek zápasu jsme soupeře nepustili do žádné vyložené šance a udrželi čisté konto. Jsme rádi za povedený vstup do sezóny," uvedl po vítězném utkání Ondřej Zahustel, který si užíval úspěšnou premiéru v roli hlavního trenéra dorosteneckého družstva a doufá, že stejně povedený výkon předvedou jeho svěřenci i v domácí premiéře proti Olomouci v sobotu 12. srpna.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Škrdla - Žáček, Otta, Ivanytskyy (74. Honc) - Klieštík (74. Kosorič), Ilco, Rittenauer (60. Václavík), Kocour, Rössler - Kühnel (87. Iltis), Eichler (60. Černý).

Góly: 44. Žáček, 45. Ivanytskyy, 47. Kühnel

ŽK: Plicka, Riabokon, Planý - Kocour, Rössler, Václavík

Rozhodčí: Šimoník - Batík, Korch

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner