Z nervozity vysoko prohraný první mistrovský zápas
Klub

Z nervozity vysoko prohraný první mistrovský zápas

Redakce

Start do mistrovské sezóny nejmladší mladoboleslavští dorostenci nezvládli, když k výrazně vysoké porážce pomohli chrudimským protivníkům jedním vlastním gólem z pěti inkasovaných.

Nervózní výkon mladoboleslavských dorostenců s neproměňováním střeleckých příležitostí v prvním poločase korunoval pět minut před přestávkou gólman Horák, který nešťastně pomohl míči do vlastní branky. Snadné vedení Chrudimští po změně stran postupně navyšovali úspěšnými brejky. Boleslavská ofenzívní snaha byla neefektivní, čestný úspěch na boleslavské konto zapsal Petr Kaulfus z pokutového kopu pět minut před koncem, kdy již bylo o osudu utkání rozhodnuto.

„V prvním poločase jsme v úvodu byli zbytečně nervózní a dostali se pod tlak soupeře, který hrozil ze standardních situací. Bohužel se nám nepodařilo proměnit několik slibných šancí. Naopak jsme si vstřelili nešťastný vlastní gól. Druhý poločas se nesl ve znamení naší snahy o dobytí soupeřovy branky. Chrudim nás ovšem nemilosrdně trestala z brejkových situací," shrnul neúspěšné zahájení ligové sezóny mladoboleslavský trenér Vladimír Pokorný.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Horák - Kaulfus, Lelek, Vynikal, Knobloch - Uhlík (58. Soběslav), Juranka (58. Jirků), Slezák - Albrecht (58. Roller), Kodera (74. Holzer), Korbelář (77. Dagan)

Góly: 86. Petr Kaulfus (z pokutového kopu) - 40. Horák (vlastní), 66. Bažout, 57. Kohout, 75. Olšán, 81. Horký

ŽK: Bauer, Brychnáč, Horký

Rozhodčí: Zuskin - Chládek, Stejskal

Diváků: 60

Fanshop banner Fanshop banner