Vydařený vstup do utkání nedotáhli do úspěšného konce
Klub

Vydařený vstup do utkání nedotáhli do úspěšného konce

Redakce

Osmnáctiletí boleslavští dorostenci vstoupili do úvodního utkání české dorostenecké ligy dobře a za půl hodiny vedli. Dvougólové vedení však promarnili proti soupeři, který dohrával dvacet minut bez jednoho vyloučeného hráče.

První poločas začali boleslavští dorostenci s chutí a o poznání lépe, než soupeř. V 7. minutě po rohovém kopu Stanislav Bejda nastřelil protivníkova brankáře. V 15. minutě rychlý chrudimský protiútoku po pravé straně vyvrcholil v gólovou šanci se zakončením vedle branky. V 19. minutě po rohovém kopu Stanislav Bejda hlavičkoval vedle branky. Ve 23. minutě chrudimskou šanci po trestném kopu ze strany zneškodnil skvělým zákrokem brankář Křáp.
Ve 24. minutě Vokoun vybojoval míč a založil akci středem hřiště, v jejímž finále po Vitákově přihrávce se Stanislav Bejda řítil sám na chrudimskou branku a střelou podél gólmana Kobery vstřelil první gól v novém ročníku - 1:0.
Ve 25. minutě po zaváhání brankáře Křápa soupeř nastřelil skoro z poloviny hřiště břevno boleslavské branky.
Ve 29. minutě dlouhé autové vhazování do protivníkova pokutového území prodloužil Stanislav Bejda za sebe a Souček propasíroval míč do chrudimské branky - 2:0.
K vlastní škodě a příštímu vývoji utkání Boleslavští tuplovaný náskok neudrželi a brzy ztratili.
Ve 36. minutě po chrudimském rohovém kopu Dalecký tvrdou střelou k tyči nedal brankáři Křápovi šanci a snížil tak na 2:1.

Druhý poločas se boleslavským fotbalistům nepovedl, ačkoliv ho dohrávali v početní převaze.
Ve 46. minutě velmi lehká střela z hranice pokutového území vypadla brankáři Křápovi z náruče a dobíhající chrudimský Smutný snadno dorazil míč do boleslavské branky - 2:2.
V 65. minutě Součka ve velké gólové šanci vychytal chrudimský brankář Kobera. V 69. minutě chrudimský Dalecký byl podruhé v tomto utkání napomínaný a tak mu následně rozhodčí Chládek ukázal červenou kartu a vyloučil jej ze hry. Boleslavští dvacetiminutovou přesilovku bohužel nevyužili. V poslední minutě chrudimský Kobera zneškodnil dvě slibné boleslavské příležitosti. Po rohovém kopu vychytal zakončení Stanislava Bejdy a o chvíli později bravurně zneškodnil Vokounovu gólovou šanci.

„Prvních třicet minut jsme předvedli velmi dobrý výkon a zaslouženě vedli o dvě branky. V dalším průběhu jsme už na povedený úsek hry nenavázali a soupeř vyrovnal, když hlavně druhá branka byla doslova darovaná. Mrzí mě závěr utkání, kdy jsme hráli dvacet minut přesilovku, kterou jsme takticky nezvládli a soupeři tak hru v oslabení usnadnili," povzdechl si zklamaně trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Křáp - A. Bejda, Ulrich, Keller - Vokoun, Vostřel, Viták (60. Černý), Sofín - Souček (85. Nguyen), Beneš (61. Kaiser), S. Bejda. Připravený ještě byl brankář Studničný.

Sestava MFK Chrudim U19: Kobera - Lang, Kaválek, Gerhart, Macháček - Pilař, Hromek (77. Valenta), Dalecký, Čada - Smutný (73. Rešetár), Boguaj (67. Moc).

Góly: 24. Stanislav Bejda, 30. Souček - 36. Dalecký, 47. Smutný

ŽK: Ulrich, Viták, Souček - Kobera, Lang, Pilař, Hromek, Dalecký, Čada, Smutný

ČK: Dalecký (v 70. minutě po druhé ŽK)

Rozhodčí: Chládek - Zuskin, Stejskal

Diváků: 65

Fanshop banner Fanshop banner