Devatenáctiletí uzavřeli letní přípravu remízou
Klub

Devatenáctiletí uzavřeli letní přípravu remízou

Redakce

Čtvrté a poslední letní přípravné utkání odehráli boleslavští devatenáctiletí dorostenci proti týmu pražské Dukly. Na travnatém hřišti mladoboleslavské fotbalové akademie po vyrovnaném průběhu skončilo nerozhodně. Prvním mistrovským utkáním nové sezóny devatenáctiletých bude venkovní střetnutí se Slováckem v pátek 4. srpna a dalším domácí duel proti Olomouci v sobotu 12. srpna od 11 hodin.

V prvním poločase si Boleslavští vytvořili mírnou převahu a několik příležitostí ke skórování, v nichž postrádali důraz a přesnost.
Ve 20. minutě Vajgl přihrál zleva do soupeřovy šestnáctky Buryánovi, který byl při průniku faulován a rozhodčí Tvaroh nařídil pokutový kop. Faulovaný útočník Buryán ho jistě proměnil v boleslavské vedení - 1:0.
Zbytek první poloviny utkání byl odehrán v tempu, ale bez brankového efektu.

I ve druhé polovině utkání se hrálo v tempu. Hra se více vyrovnala a z několika akcí zahrozili i dorostenci Dukly, ale také dlouho bez brankového vyjádření.
Teprve až v 89. minutě po podražení Sladovníka v boleslavské šestnáctce i v tomto případě se faulovaný ujal pokutového kopu a jistě ho proměnil ve vyrovnání - 1:1.

„V prvním poločase jsme měli velmi slušné úseky hry, avšak nebezpečných situací jsme si vytvořili poskromnu. Ve druhé části jsme byli v mezihře a kombinaci horším týmem, i přesto jsme si vytvořili několik zajímavých situací uvnitř pokutového území soupeře. V závěru utkání vyrovnal soupeř z pokutového kopu a dal tak razítko zasloužené remíze. Pro nás to byla velmi kvalitní prověrka před prvním mistrovským zápasem," shrnul poznatky z poslední přípravy trenér mladoboleslavských dorostenců Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 1. poločase: Zaplatílek - Bobek, Zouhar, Pavlíček, Fiker - Marek, Naďo, Kolář - Gnip, Buryán, Vajgl.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 2. poločase: Zaplatílek - Bobek, Zouhar, Pavlíček, Kolář - Výda, Blažek - Vajgl (75. Pastyřík), Buryán (75. Oláh), Fiker (75. Sofín) - Lenner.

Sestava FK Dukla Praha U19: Vácha - Kolský (60. M. Pokorný), Pančev, Bárta (46. T. Müller), Valentík (46. Špírek) - Lopatář (75. Bárta), Svojsík (60. J. Müller), Svoboda (46. Laredo) - Sladovník (46. Gruntorád), Mikeš (75. Sladovník), Uher (46. Conte)

Branky: 20. Buryán (z pokutového kopu) - 89. Sladovník (z pokutového kopu)

Rozhodčí: Tvaroh - Vaňousek, Wolf

Fanshop banner Fanshop banner