Nepovedený závěr letní přípravy
Klub

Nepovedený závěr letní přípravy

Redakce

Poslední utkání letní přípravy se mladoboleslavskému béčku nepovedlo, když na jihu Čech výrazně prohrálo s českobudějovickým béčkem, které bylo důraznější a produktivnější.

Začátek utkání patřil českobudějovickým fotbalistům, kteří se dobře pohybovali a v osobních soubojích si počínali důrazněji. Ve chvíli, kdy mladoboleslavský tým hru vyrovnal, poprvé inkasoval. Ve 28. minutě po Vojtově centru Král spálil největší boleslavskou šanci prvního poločasu. Ve 37. minutě českobudějovický brejk vyvrcholil náběhem za mladoboleslavskou obranu a gólovou střelou na 1:0.

Ve druhém poločasu sice byla hra v poli opticky vyrovnaná se šancemi na obou stranách, ale Budějovičtí byli v soupeřově v pokutovém území daleko efektivnější a zákonitě se opakovaně prosadil se střelecky. V 53. minutě pohlednou boleslavskou ofenzivní akci Hradec zakončil nedůrazně. Jihočeský soupeř byl úspěšnější a v 58. minutě zvýšil své vedení na 2:0.
V 60. minutě další boleslavská slibná rychlá kombinační akce vyvrcholila rohovým kopem, kterému budějovická obrana odolala se štěstím, neboť König trefil tyč. V 69. minutě se Hradec ocitl sám před brankářem, ale jeho střelecký pokus z hranice vápna razancí připomínal malou domů. V závěrečné čtvrthodince Budějovičtí přidali další dva góly. V 73. minutě na 3:0 a v 81. minutě na konečných 4:0.
„Soupeř nás celkově předčil v důrazu, rychlosti a zakončení útočných akcí," povzdechl si asistent trenéra FK Mladá Boleslav B Adrian Vizingr.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - König (70. Tvrdý), Coňk, Král - Tvrdý (46. Novák), Dohalský (10. Šoufek), Vostřel (80. Kaulfus), Yarosh - Kaulfus (70. Peterka), Vojta (80. Howard), Howard (46. Hradec).

Fanshop banner Fanshop banner