Po bezgólovém poločase vysoká prohra
Klub

Po bezgólovém poločase vysoká prohra

Redakce

Ve třetím letním přípravném utkání hraném na travnatém hřišti areálu mladoboleslavské Akademie byli domácí devatenáctiletí dorostenci rovnocenným protivníkem severočeskému soupeři pouze poločas, po přestávce často chybovali a proto vysoko prohráli.

V první polovině střetnutí si Boleslavští vytvořili mírnou převahu a několik příležitostí ke skórování, ale Buryán, Kolář ani Marek libereckého gólmana neohrozili. Při jediné liberecké šanci zaviněné nedorozuměním v zadní řadě boleslavského týmu zasáhl úspěšně gólman Zaplatílek.

Ve druhém poločase se obraz hry změnil v boleslavský neprospěch.
V 56. minutě liberecký Slovan zaútočil zleva a jeden ze soupeřových útočníků si navedl míč ke středu hřiště a zpoza vápna trefil růžek boleslavské branky - 0:1.
V 62. minutě se odehraný míč z boleslavské šestnáctky odrazil k útočníkovi Slovanu, který snadnou dorážkou navýšil vedení Slovanu na 0:2.
O tři minuty později Boleslavští zmírnili průběžný vývoj skóre.
V 65. minutě Blažkův trestný kop liberecký gólman vytlačil do břevna, od kterého se míč odrazil k Lennerovi a ten dorážkou snížil na 1:2.
Boleslavští v úsilí dorovnat jednogólovou ztrátu se dopustili v závěrečných minutách hrubých chyb, které soupeř nemilosrdně potrestal.
V 87. minutě po chybné rozehrávce měl útočník Slovanu lehkou práci se vstřelením branky - 1:3.
V 90. minutě po další boleslavské chybě dorostenci Slovanu uzavřeli gólový účet utkání - 1:4.

„Vytvořili jsme plno individuálních chyb, které soupeř spravedlivě potrestal. My jsme soupeře naopak nedokázali dostatečně zatlačit a donutit k chybám v defenzivě. Celkově jsme v prvním poločase hráli solidní fotbal, ale bez efektu. Ve druhé části jsme kvůli již zmíněným individuálním chybám nedokázali kontrolovat hru," posteskl si mladoboleslavský trenér Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 1. poločase: Zaplatílek - Výda, Zouhar, Pavlíček, Fiker - Naďo, Kolář, Marek - Gnip (31. Monyč), Buryán, Vajgl.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 2. poločase: Mečíř - Pastyřík, Zouhar (70. Výda), Pavlíček (61. Sofín), Fiker - Oláh, Kolář (70. Naďo), Blažek - Monyč (72. Marek), Lenner, Vajgl (61. Gnip).

Jediný gól FK MB U19: Lenner

Fanshop banner Fanshop banner