Debakl trestem za defenzivní nezodpovědnost a chyby
Klub

Debakl trestem za defenzivní nezodpovědnost a chyby

Redakce

Čtvrté přípravné utkání se osmnáctiletým dorostencům nepovedlo a s libereckými vrstevníky prohráli nečekaně vysoko, když ostudný výkon předvedli především v prvním poločase.

První poločas sice začal slibnou boleslavskou šancí, ale v dalším do přestávky byl lepší severočeský protivník. Ve 2. minutě po Černého nahrávce mezi obránce se sám před brankáře dostal Beneš, ale velkou gólovou příležitost nevyužil, když nastřelil pouze brankáře. O chvíli později byli Liberečtí produktivnější.
Ve 4. minutě po zbytečném faulu Kirieeva v šestnáctce Liberečtí využili výhodu pokutového kopu k otevření skóre - 0:1.
V 18. minutě Kirieevovu špatnou rozehrávku, ke které se dostal v pokutového území nikým nehlídaný protihráč, Liberce gólově potrestal - 0:2.
V 19. minutě po Hurychově přihrávce se dostal do šance Matějovský, ale jeho zakončení mířilo pouze do brankářovy náruče. V příští minutě se po Tichého centru z pravé strany ocitl v další boleslavské šanci Nguyen, ale jeho zpracování míče i zakončení bylo zdlouhavé a nedůrazné, tudíž neúspěšné.
Ve 37. minutě po Nguyenově zbytečné ztrátě ve středu hřiště a následné další jednoduché chybě Melichara zvýšili Liberečtí své vedení na 0:3.
Nezodpovědnosti na mladoboleslavské straně nebylo ještě dost a do přestávky přišel další trest.
Ve 41. minutě po Kirieevově pomalé malé domů získal míči liberecký hráč a vstřelil pohodlně gól na hrozivý čtyřnásobný rozdíl - 0:4.

Ve druhém poločase se Boleslavští herně zlepšili, ale ostudnou výši prohry pouze trochu zmírnili. Dvě minuty po změně stran po Kaiserově rohovém kopu zakončení Stanislava Bejdy vychytal gólman a následná Součkova dorážka mířila vedle branky. V 51. minutě v závěru rychlého boleslavského protiútoku Vostřel předložil míč Kaiserovi a ten z dobré pozice branku minul.
V 55. minutě po boleslavském autovém vhazování Horákův přetažený centr z pravé strany si u vzdálenější tyče Vokoun rychle zpracoval a přesnou střelou snížil stav utkání na 1:4.
V 57. minutě v dalším rychlém boleslavském protiútoku Vokoun přihrál Součkovi, který hezky obstřelil brankáře, ale rozhodčí gól neuznal kvůli odmávanému velmi hraničním ofsajdu. V 58. minutě Boleslavští sehráli hezký signál z rohového kopu a po spolupráci s Kellerem se dostal do gólové šance Stanislav Bejda, jehož zakončení hlavou k tyči liberecký brankář bravurním zákrokem zneškodnil. V 60. minutě Viták střílel nebezpečně, ale neúspěšně. V 62. minutě po individuální akci středem hřiště libereckou šanci zmařil brankář Křáp.
V 76. minutě liberecká akce z pravé strany a boleslavský nedůraz před a v pokutovém území vyvrcholily gólem na 1:5.
V 77. minutě po Vostřelově přihrávce Stanislav Bejda utíkal sám proti libereckému brankáři, ale opět svoji příležitost neproměnil. Naopak Liberečtí byli zanedlouho přesnější.
V 80. minutě severočeští dorostenci pohlednou kombinaci na jeden dotyk zakončili moc hezkým gólem - 1:6.
V 81. minutě po povedené přihrávce od Stanislava Bejdy zakončení hlavou ve vápně osamoceným Vostřelem opět výborným zákrokem zneškodnil brankář Liberce. V 82. minutě boleslavský brankář Křáp chybně vyběhl proti dlouhému míči a po faulu byl rád, že mu shovívavý rozhodčí udělil pouze žlutou a nikoliv červenou kartu. Soupeř však Boleslav následně potrestal gólově.
V 83. minutě nedůrazný trestný kop do středu branky Křáp pouze vyrazil před sebe a dorážka znamenala liberecké navýšení skóre do opravdu ostudné podoby - 1:7.
V 88. minutě po rohovém kopu Viták dvakrát nebezpečně střílel, brankáře však nepřekonal.
V 90. minutě po dalším rohovém kopu se k odraženému míči dostal Adam Bejda a jeho zakončení se s pomocí odrazu od bránícího soupeře dostalo za záda libereckého brankáře - 2:7.

„V prvním poločase jsme předvedli ostudný výkon a soupeř byl ve všech směrech lepší. Druhá polovina byla z naší strany výrazně lepší a do pětasedmdesáté minuty jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme nezvládli poslední čtvrthodinu, kdy jsme třikrát inkasovali a pokazili tak zlepšený dojem z druhé poloviny utkání. Celkově soupeř vyhrál zaslouženě. Náš tým výrazně propadl v obranné činnosti, na které musíme hodně zapracovat," řekl zklamaný trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18 v 1. poločase: Studničný - Kirieev, Ulrich, Melichar - Tichý, Černý, Schutz (25. Viták), Nguyen - Matějovský, Beneš, Hurych.
Sestava FK Mladá Boleslav U18 v 2. poločase: Křáp - A. Bejda, Ulrich, Keller - Horák, Vostřel, Viták, Vokoun - Souček, S. Bejda, Kaiser.

Góly FK MB U18: Vokoun, Adam Bejda

Fanshop banner Fanshop banner