Vydařený vstup do ligové sezóny s parádními góly
Klub

Vydařený vstup do ligové sezóny s parádními góly

Redakce

První utkání nového ligového ročníku se mladoboleslavským fotbalistům povedl. Dali soupeři tři nádherné góly a přítomným divákům předvedli ofenzivní hru, jak slibovali sobě i veřejnosti. Za týden hrají opět doma, pro změnu proti Liberci, a nasazenou laťku v atraktivnosti hry nebude snadné udržet, kvůli lidem se však o to jistě pokusí.

Úvodní minuty prvního poločasu patřily Jablonci. Elán mu brzo sebral Kušej.
V 8. minutě po vyhraném hlavičkovém souboji Yusufa nad jabloneckým stoperem Hurtadem se míče zmocnil Jawo a po zemi zacentroval před soupeřovu branku, kde gólman Hanuš pozdě reagoval a Kušej do částečně odkryté branky jistě skóroval - 1:0.
Další průnik Jawa a přihrávka do šance Kušejovi skončila jen rohovým kopem. Boleslavští ve dvou minutách promarnili tři rohové kopy. Ve 14. minutě Yusuf přesně přihrál Marečkovi, jehož zakončení z deseti metrů Hanuš zázračným reflexem vyrazil. Ve 25. minutě Mareček sebral míč Považancovi, ale sólo do zakončení nedotáhnul. Ve 36. minutě Matějovského přetažený centr Jawo hlavou sklepnul Kušejovi a ten z malého vápna přestřelil jabloneckou branku. Jablonečtí své často nepřesné akce nedotahovali do nebezpečné koncovky, v závěrečných deseti minutách první půle sice boleslavského soupeře zatlačili na jeho polovinu, ale vyrovnali pouze počet rohových kopů na 4:4, těsně nepříznivé skóre nikoliv.

Vstup do druhého poločasu se Boleslavi povedl.
Ve 48. minutě Kušej vybojoval pátý rohový kop, který rozehrál Mareček a jablonecká defenzíva ho odvrátila ke Kostkovi, jenž ze třiceti metrů trefil levou jabloneckou šibenici bombou, za níž se Hanuš ani nestačil podívat - 2:0. „Měl jsem na balon čas a první myšlenkou bylo, že ho vrátím ho vápna, ale nikoho volného jsem neviděl, tak jsem si řekl, že to zkusím a trefil jsem to čistým nártem. Viděl jsem, že letí na bránu, ale zdálo se mi to věčnost, než do ní doletěl," prozradil své pocity Dominik Kostka a dodal: „Fotbalový bůh mi vrátil, jak jsem v přípravě usiloval o základní sestavu."
Kostkův kanonýrský kousek nabudil boleslavskou ofenzívu. Mareček trestným kopem nastřelil hráčskou zeď, Helalova tečovaná rána skončila rohem. Když v 55. minutě Považanec z dvaceti metrů netrefil soupeřovu branku, Boleslavští předvedli přesnější mušku.
V 57. minutě Matějovský poslal podle levé lajny Kušeje, ten se zasekávačkou zbavil protihráče a centrem našel na vzdálenější straně šestnáctky Jawa, který se křížnou ranou bez přípravy trefil k pravé tyči, kam se Hanuš natahoval marně - 3:0.
Střelec třetího boleslavského gólu byl platný i v defenzívě, když v 59. minutě odhlavičkoval od Trmalovy branky pátý jablonecký roh. V 63. minutě na Slávikův podařený centr jen o pár centimetrů nedoskočil Kratochvíl. V 65. minutě po spolupráci s Matějovským přihrál Jawo rozběhnutému Suchomelovi a ten nastřelil břevno Hanušovy branky.
V 75. minutě jablonecký útok z pravé strany zakončil Alexis Alegue, který do hry přišel až na druhý poločas, parádní ranou, která se od pravé tyče odrazila za Trmalova záda - 3:1.
V závěrečné desetiminutovce Jablonečtí zatlačili boleslavské hráče k Trmalově brance, ale kromě trestného kopu, který se Nykrínovi nepovedl, a sedmého rohového kopu, který Alegue Alexis poslal do Trmalových rukavic, nic nebezpečného nevyprodukovali. Boleslavští si sebevědomě pohlídali zasloužené tři body.

„Boleslav nás předčila důrazem, dynamikou a dala krásné góly. Nám nevyšly vstupy do obou poločasů. Nehrály nám křídelní prostory a po druhém gólu se nám ztráta těžko doháněla. Z naší strany to bylo velmi slabé. Gratuluji Boleslavi k zaslouženým třem bodům," pravil po zápase jablonecký trenér Radoslav Látal.
„Věděli jsme, že nás nečeká jednoduchý soupeř, že měl Jablonec dobrou přípravu a že bude hrát ze zabezpečené obrany. Začátek utkání byl nervózní z obou stran a my se naštěstí zklidnili už v osmé minutě vedoucím gólem. V první půli byla škoda, že jsme nepřidali další gól. Ve druhé půli dal Kostka gól desetiletí a Jawo gól roku. Tři kluci nahoře Kušej, Jawo a Yusuf hráli velmi dobře a byli produktivní, ale chválím celé mužstvo. Smekám před všemi kluky, jsme všichni rádi, že jsme vyhráli a získali tři body," zhodnotil výhru mladoboleslavský trenér Marek Kulič, který přiznal, že byl před utkáním nervózní, ale s prvními rozehranými minutami se nervozity zbavil. „Atmosféra v hledišti byla vynikající a divákům za podporu velmi děkujeme," dodal Marek Kulič s dodatkem, že věří, až skončí v místní automobilce celozávodní dovolená, přijde ještě o několik set fanoušků více, než bylo tři a půl tisíce na úvodní ligový mistrák.

Sestava FK Mladá Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Karafiát, Suchomel - Sakala, Matějovský (70. Kubista) - Jawo, Mareček (70 Ladra), Kušej (81. Mašek) - Yusuf 58. Pulkrab).

Sestava FK Jablonec: Hanuš - Daniel Souček (46. Alegue Alexis), Tekijaši, Hurtado, Slávik (78. Nykrín) - Pleštil (61. Filip Souček), Považanec (84. Martinec), Kratochvíl, Tchanturishvili - Drchal, Chramosta (61. Schön).

Rozhodčí: Orel - Vlček, Pečenka

Góly: 8. Kušej, 48. Kostka, 67. Jawo - 75. Alegue Elandi Alexis Eric

ŽK: Pulkrab - Slávik

Diváků : 3431

Fanshop banner Fanshop banner