Těsná prohra po brzké soupeřově penaltě
Klub

Těsná prohra po brzké soupeřově penaltě

Redakce

Druhé přípravné utkání pro nový ročník mistrovské soutěže prohráli boleslavští devatenáctiletí dorostenci s hradeckými vrstevníky jediným gólem obdrženým z pokutového kopu.

Ve středu 19. července utkání hrané na travnatém hřišti v Byšicích mělo v letním vedru dobré tempo, ale oboustranně bez úspěšných koncovek. Jediný a tím pádem rozhodující gól padl již ve 4. minutě z pokutového kopu do mladoboleslavské branky. Boleslavští si v první polovině střetnutí připravili několik příležitostí k vyrovnání, ale při největších z nich Buryán ani Pastyřík nebyli přesní.
I ve druhém poločasu aktéři předváděli hru v tempu, ale bez výrazných brankových příležitostí na jedné, či druhé straně hřiště. Na těsném hradeckém vedení z úvodu utkání se tak nic nezměnilo, Boleslavští si proto připsali první prohru letní přípravy.

„Nejsme spokojení s výsledkem a s lacině obdrženou brankou už ve čtvrté minutě utkání. Naopak spokojení můžeme být s naší hrou hlavně v prvním poločase, kde jsme solidně zakládali útoky, dostávali se do zakončení a celkově byli nebezpeční pro soupeřovu branku. Výtkou v prvním poločase je jistě nízká efektivita v zakončení. Ve druhé půli jsme přestali dodržovat herní principy při zakládání útoků, často lacině přicházeli o míče a tak jsme nemohli pomýšlet na vyrovnání, nebo otočení výsledku utkání," shrnul mladoboleslavský trenér Marek Maňas výhrady k předvedené hře svých svěřenců.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 1. poločase: Mečíř - Pastyřík, Výda, Hejduk (4. Pavlíček), Fiker - Švejnoha, Oláh, Blažek - Monyč, Lenner, Buryán.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 2. poločase: Mečíř - Pastyřík (66. Monyč), Zouhar, Hejduk (50. Pavlíček), Sofín - Marek, Naďo, Kolář - Gnip, Nikita, Vajgl.

Rozhodčí: Nejedlo

Fanshop banner Fanshop banner