Jasná výhra nad dospělými z Vrchlabí
Klub

Jasná výhra nad dospělými z Vrchlabí

Redakce

V rámci soustředění v Janských Lázních sehráli osmnáctiletí dorostenci v úterním podvečeru přípravné utkání proti mužům Vrchlabí. Po těsně vyhraném poločase ve druhé polovině přidali další tři branky, z nich dvě až v závěrečné desetiminutovce, a zaslouženě vyhráli.

Vstup do utkání se boleslavským dorostencům povedl a brzo vedli po spolupráci bratrů Bejdových.
V 11. minutě po krásné přihrávce Adama Bejdy za obranu jeho bratr Stanislav utíkal sám na branku a přehozením vybíhajícího brankáře dostal boleslavský tým do vedení 1:0.
V 16. minutě po dobrém soupeřově napadání se dostal míč k Hurychovi a ten sám před brankářem zvolil kličku, která se mu nepovedla a z velké šance nakonec nic nebylo. Ve 21. minutě vrchlabský útok skončil střelou kousek vedle pravé tyče boleslavské branky. V poslední poločasové minutě Matějovského nebezpečnou střelu chytil brankář Vrchlabí.

Druhý poločas na obrazu hry nic nezměnil a boleslavští dorostenci přidali další tři úspěšné trefy do protivníkovy sítě. Už ve 46. minutě slibná boleslavská střela ze střední vzdálenosti mířila jen kousek vedle vrchlabské branky. O deset minut později už se skóre měnilo.
V 57. minutě po Kaiserově trestném kopu ze strany hřiště Souček zakončením bez přípravy zvýšil na 2:0.
V 60. minutě Stanislav Bejda vybídl do gólové šance Beneše, ale jeho přehození gólmana skončilo mimo brankovou konstrukci. V 63. minutě po Kaiserově centru Vokounovo zakončení chytil vrchlabský brankář. V 65. minutě po dlouhém autovém vhazování se dostal do velké šance jeden z hráčů Vrchlabí, naštěstí hlavičkoval těsně vedle pravé tyče. V 67. minutě po Vitákově míči za obranu se Horák řítil sám na vrchlabskou branku, ale jejího strážce nepřekonal. V 69. minutě po hezké individuální akci Beneš připravil Stanislavu Bejdovi zakončení, které však bylo nepřesné a skončilo vedle branky. V 70. minutě Adam Bejda krásnou kolmou nahrávkou mezi obránce poslal do úniku Kaisera, ale tomu se přehození brankáře nepovedlo.
V 82. minutě Vostřel poslal na levé straně hezký míč Vokounovi a po jeho přesném centru před soupeřovu branku Kaiser dokázal z jednoho doteku skórovat - 3:0.
V 83. minutě běžel sám na vrchlabskou branku Beneš, ale trefil pouze připraveného gólmana. O minutu později po Horákově autovém vhazování Kaiser tvrdým zakončením zamířil nad branku.
V 89. minutě po chytré kolmé nahrávce Stanislava Bejdy za obranu Kaiser své sólo úspěšně završil střelou podél brankáře na vzdálenější tyč - 4:0.

„Podali jsme slušný výkon na prvních dvou třetinách hřiště. V poslední třetině máme stále co zlepšovat. I přesto jsme vyhráli zaslouženě," poznamenal k výrazné výhře trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18 v 1. poločase: Studničný - Adam Bejda, Turek, Keller - Tichý, Vostřel, Schutz, Melichar - Matějovský, Stanislav Bejda, Hurych.
Sestava FK Mladá Boleslav U18 v 2. poločase: Křáp - Adam Bejda, Ulrich, Turek (60. Vostřel) - Horák, Viták, Stanislav Bejda, Vokoun - Souček, Beneš, Kaiser.

Branky: 82. a 89. Kaiser, 11. Stanislav Bejda, 57. Souček

Fanshop banner Fanshop banner