Stoper Poulolo přišel do Boleslavi z Olomouce
Klub

Stoper Poulolo přišel do Boleslavi z Olomouce

Redakce

Posílením defenzívy a zvýšením konkurence na důležitých postech v obranné linii by měl být příchod Florenta Gregoire Poulola, stopera reprezentace Martiniku, který naposledy působil v českém prvoligovém týmu SK Sigma Olomouc.

Šestadvacetiletý stoper francouzské národnosti Florent Gregoire Poulolo se narodil 2. ledna 1997 ve Fort de France na Martiniku, což je zámořský departement Francie v Karibském moři. S fotbalem začal v martinickém žákovském družstvu Aiglon du Lamentin FC, ale již v roce 2012 přešel do francouzské fotbalové akademie Clairefontaine. V dorostenecké kategorii kopal za JA Drancy a AC Arlésien, kde pokračoval i mezi dospělými. Později hrál za AC Arles, odkud přes Olypique Ales přestoupil do Getafe FC, v jehož barvách hrál především za béčko, než v září 2020 jako volný hráč přišel do Olomouce. Za SK Sigma Olomouc odehrál deset zápasů v druholigovém béčku a dvaašedesát za prvoligový tým, při kterých třikrát skóroval. V letošním roce po vypršení smlouvy přešel z Olomouce do FK Mladá Boleslav, kde podepsal tříletou smlouvu s platností do 30. června 2026.
Florent Gregoire Poulolo od roku 2022 patří do kádru reprezentačního mužstva Martiniku. A protože v letošním létě plnil reprezentační povinnosti, do přípravy mladoboleslavského týmu se zapojil se zpožděním až bezprostředně před odjezdem na polské soustředění. V Gold Cupu čili Mistrovství severní Ameriky, střední Ameriky a Karibiku pod pořadatelskou hlavičkou příslušné asociace CONCACAF byl oporou zadní řady martinické reprezentace, které v jedné ze čtyř skupin unikl postup do play off o jediný bod. Ve všech třech utkáních Martinik - Salvador 2:1, Martinik - Panama 1:2, Martinik - Kostarika 4:6 odehrál vždy plných devadesát minut na postu stopera.

Fanshop banner Fanshop banner