Druhou letní přípravu zaslouženě vyhráli
Klub

Druhou letní přípravu zaslouženě vyhráli

Redakce

Druhé přípravné utkání, které bylo vzhledem k předpokládaným nedělním vysokým teplotám přeloženo z původních 12 na 9,30 hodin, což průběhu určitě prospělo, boleslavští osmnáctiletí dorostenci zaslouženě vyhráli, neboť po vlažnějším úvodu byli po většinu času lepším týmem.

V prvním poločase boleslavští dorostenci nastříleli severočeskému soupeři tři góly a vlastně tak už před přestávkou rozhodli o vítězi.
V 19. minutě Vostřel našel za obranu nabíhajícího Kaisera, ten přihrál pod sebe Součkovi, který střelou podél brankáře otevřel skóre utkání - 1:0.
Ve 27. minutě po Vostřelově zbytečné ztrátě ve středu pole a následném Kaiserově nedůrazu se Jablonečtí dostali do obrovské gólové šance, kterou výborným zákrokem zlikvidoval brankář Křáp. Ve 32. minutě Vokoun nebezpečnou střelou z necelých dvaceti metrů minul soupeřovu branku.
Ve 37. minutě se na levé straně individuálně prosadil přes několik protihráčů Vokoun a po jeho přihrávce před prázdnou branku zvýšil Beneš na 2:0
.
Ve 41. minutě hezkou boleslavskou akci začal Kaiser, po jehož přihrávce za obranu Horák přetaženým centrem našel na zadní tyči volného Vokouna, který sám před brankou zvolil místo zakončení kličku a z velké šance nic nebylo. Ve 44. minutě po rychlé boleslavské kombinaci středem hřiště se do dvojité šance dostal nejprve Souček, kterého vychytal jablonecký brankář a následnou dorážku Kaiser nedokázal usměrnit mezi tyče.
Ve 45. minutě opět po individuální akci Vokouna a jeho přihrávce před branku Beneš střelou kolem brankáře skóroval - 3:0.

Ve druhém poločase Boleslavští své vítězství potvrdili čtvrtou trefou a severočeskému protivníkovi povolili čestný úspěch až v poslední minutě. V 55. minutě po přihrávce Adama Bejdy zakončení Snížka mířilo kousek vedle pravé tyče. O dvě minuty později po Tichého centru se dostal do gólové šance Melichar, ale branku soupeře přestřelil.
V 58. minutě po Matějovského rohovém kopu se dostal míč na vzdálenější tyč, kde se Melichar po rychlém zpracování střelou podle gólmana gólově prosadil - 4:0.
V 60. minutě nebezpečným zakončením ze střední vzdálenosti neuspěl boleslavský Schutz. V příští minutě nedůslednost boleslavské defenzívy před pokutovým územím soupeř málem potrestal, když nastřelil břevno Studničného branky. V 62. minutě po Kellerově dlouhém míči za severočeskou obranu Beneš přehodil brankáře, ale protože jeho technický pokus neměl potřebnou razanci, tak jeden z jabloneckých obránců dokázal míč před brankovou čárou zastavit a gólu tak zbránil. V 63. minutě po Matějovského krásné kolmé nahrávce Snížek nastřelil jablonecké břevno. V 64. minutě Kaiser utíkal sám na branku, ale po nepovedené kličce nedokázal slibnou akci zakončit. V 85. minutě Adam Bejda střílel ze střední vzdálenosti nebezpečně, ale kousek vedle branky. V 88. minutě po boleslavské rychlé akci z pravé strany Tichý našel před jabloneckou brankou úplně volného Matějovského, kterého však brankář vychytal.
V 90. minutě po špatné reakci Kellera na dlouhý soupeřův míč se Jablonečtí dostali do šance, kterou po hezkém centru hlavou k tyči využil Horňáček ke snížení výsledku na 4:1.
Hned vzápětí rozhodčí utkání ukončil.
„Až na úvod utkání, který byl z naší strany zbytečně nervózní, jsme po zbytek zápasu byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli," řekl trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18 v 1. poločase: Křáp - Kirieev, Ulrich, Melichar - Horák, Vostřel, Votava, Vokoun - Souček, Beneš, Kaiser.
Sestava FK Mladá Boleslav U18 v 2. poločase: Studničný - A. Bejda, Kirieev, Keller - Tichý, Viták, Schutz, Melichar (65. Votava) - Matějovský, Beneš (65. Kaiser), Snížek.

Branky: 37. 45. Beneš, 19. Souček, 58. Melichar - 90. Horňáček.

Fanshop banner Fanshop banner