První přípravný duel těsně prohráli
Klub

První přípravný duel těsně prohráli

Redakce

Na výborně připraveném hřišti v Byšicích, v místě soustředění hradeckých dorostenců, za velkého červencového vedra sehráli boleslavští dorostenci své první letní přípravné utkání s vyrovnaným průběhem, v němž byl východočeský soupeř o jednu branku šťastnější.

V úvodu utkání byl dvacet minut lepší hradecký tým, který měl územní převahu a několik nebezpečných zakončení ze střední vzdálenosti.
Ve 25. minutě rychlý protiútok hradeckého týmu zastavil až obránce Turek nedovoleným zákrokem v pokutovém území a z následné penalty padl první gól utkání ve východočeský prospěch - 1:0.
Po inkasovaném gólu Boleslavští změnili vývoj utkání, soupeře přehrávali a z vytvořeného tlaku získávali šance. Nejprve po Součkově zakončení nedokázal Beneš usměrnit míč do prázdné branky a o chvilku později Souček z pozice, kdy byl sám před brankou, nastřelil pouze břevno hradecké branky.
Ve 45. minutě Beneš v individuální akci obešel dva protihráče a střelou na zadní tyč vyrovnal na 1:1.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hradečtí dorostenci a vrátili se do vedení, které v dalším průběhu utkání ubránili.
V 58. minutě po rohovém kopu Tichý neuhlídal protihráče, jenž hlavičkou do protipohybu brankáře Křápa skóroval - 2:1.
V 66. minutě po Vostřelově vyraženém zakončení Kaiser nedokázal dorážku usměrnit do prázdné branky a nevyužil tak velkou šanci na vyrovnání. V 80. minutě po Kellerově rohovém kopu se na zadní tyči dostal do slibného zakončení Stanislav Bejda, ale zamířil kousek vedle levé tyče hradecké branky. V závěrečné desetiminutovce měli boleslavští fotbalisté drtivou územní převahu s mnoha míči směřujícími do soupeřova pokutového území, ale finální přihrávky postrádaly většinou přesnost, nebo patřičný důraz.

„I přes porážku musím kluky pochválit. Za velkého vedra se hrálo ve slušném tempu. V zápase jsme střídali herně lepší a horší pasáže hry. Největší problém byl na posledních třiceti metrech, kde nám chyběla trpělivost, přesnost a kvalita provedení," zhodnotil těsnou prohru trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18 v 1. poločase: Studničný - Turek, Ulrich, Melichar (15. Kirieev) - Horák, Viták, Schutz, Snížek - Souček, Beneš, Matějovský.

Sestava FK Mladá Boleslav U18 v 2. poločase: Křáp - A. Bejda, Turek (65. Ulrich), Keller - Tichý (65. Vokoun), Vostřel, Schutz, Votava - Kaiser, Kirieev, S. Bejda.

Gól FK MB U18: Beneš

Fanshop banner Fanshop banner