Osmnáctiletí zahájili letní přípravu
Klub

Osmnáctiletí zahájili letní přípravu

Redakce

V pondělním odpoledni 10. července zahájili letní přípravu fotbalisté družstva FK Mladá Boleslav U18. Ve čtyřtýdenním přípravném období sehrají pět nesoutěžních zápasů. Mistrovský program české ligy staršího dorostu začnou první srpnovou neděli doma proti Chrudimi.

Kádr FK Mladá Boleslav U18 pro letní přípravu tvoří brankáři František Studničný a Pavel Křáp a hráči Adam Bejda, Stanislav Bejda, Jáchym Beneš, Josef Černý, Martin Horák, Jiří Hurych, Lukáš Kaiser, Tadeáš Keller, Dominik Matějovský, Honza Nguyen, Radim Souček, Kryštof Tichý, Jakub Ulrich, Michal Viták, Vojtěch Vokoun, Adam Vostřel a dlouhodobě zraněný Tomáš Ort. Dále do letní přípravy naskakují hráči testovaní z jiných klubů: Matyáš Hornof (SK Rakovník), Jakub Melichar (Viktoria Žižkov), Nikita Kireev (Slavoj Vyšehrad), Šimon Schutz (Admira Praha), Tomáš Turek (Admira Praha), Vít Snížek (Tempo Praha) a Lukáš Votava (Sokol Škvorec).
Realizační tým osmnáctiletých fotbalistů tvoří trenéři Martin Mrvík, Martin Mosiurczak a vedoucí družstva Pavel Bejda. „Na letní přípravu se celý tým těšíme a budeme se snažit zlepšovat ve všech složkách individuálního a týmového herního výkonu," prohlásil hlavní trenér FK Mladá Boleslav U18 Martin Mrvík.

Zahajovací trénink absolvovali hráči za velkého dusna a v jeho průběhu i za velkého deště. I přes nepříznivé podmínky proběhl ve slušném tempu a dobré náladě. Pestrá směs tréninků kromě práce na hřišti převážně s míčem zahrnuje také náročnou činnost v posilovně. Hráči v přípravě absolvují zátěžové testy v Praze. Trénovat budou převážně v domácích mladoboleslavských podmínkách s výjimkou čtyřdenního soustředění v Jánských Lázních od 16. do 19. července.

Plán přípravných zápasů v létě 2023
Středa 12. července od 16 hodin v Byšicích: FC Hradec Králové U18 - FK Mladá Boleslav U18
Sobota 15. července od 12 hodin na MB akademii: FK Mladá Boleslav U18 - FK Jablonec U18
Úterý 18. července od 17,30 hodin v Janských Lázních: FC Vrchlabí (muži) - FK Mladá Boleslav U18
Sobota 22. července od 12 hodin na MB akademii: FK Mladá Boleslav U18 - FC Slovan Liberec U18
Sobota 29. července od 10,30 hodin v Teplicích: FK Teplice U18 - FK Mladá Boleslav U18

Fanshop banner Fanshop banner