Šestadvacetičlenný prvoligový kádr odjel na soustředění do Polska
Klub

Šestadvacetičlenný prvoligový kádr odjel na soustředění do Polska

Redakce

V druhém červencovém pondělí ráno v sedm hodin odjela fotbalová výprava autobusem z mladoboleslavského Městského stadionu do polské Opalenice, kde v rámci herního soustředění mužstvo sehraje dvě přípravná utkání proti soupeřův z polské Ekstraklasy.

Červencového soustředění se zúčastní třiadvacet hráčů a tři brankáři, nominovanými účastníky polského soustředění jsou: Denis Donát, Jakub Fulnek, Abdullah Yusuf Helal, Lamin Jawo, Andrej Kadlec, Ondřej Karafiát, Ladislav Kodad, Tomáš Král, Vojtěch Kubista, Vasil Kušej, Dominik Kostka, Tomáš Ladra, Daniel Mareček, Lukáš Mašek, Marek Matějovský, Petr Mikulec, Florent Poulolo, Matěj Pulkrab, Benson Sakala, Martin Suchomel, Marek Suchý, Jan Šeda, David Šimek, Matouš Trmal, Mykola Yarosh, Patrik Žitný.
Servisní tým a doprovod tvoří hlavní trenér mužstva Marek Kulič, asistent trenéra Pavel Medynský, trenér brankářů Jiří Malík, kondiční trenér Tomáš Pupkay, videoanalytik Adam Průša, fyzioterapeut Roman Bojda, masér Jan Skoupý, kustod Václav Štěpán, vedoucí mužstva Marek Křovák, manažer komunikace Jiří Koros.
Výprava FK Mladá Boleslav ve dnech od 10. do 14. července 2023 bude využívat pohostinství hotelu Remes Sport&Spa
v polské obci Opalenica nedaleko Poznaně, z Mladé Boleslavi vzdálené přibližně 300 km. V rozsáhlém sportovním areálu hotelu Remes Sport&Spa mají naplánované čtyři tréninkové jednotky, intenzivní regeneraci a wellness procedury.

Plán přípravných utkání při polském soustředění
úterý 11. července od 16,30 hodin na hřišti v Opalenici: MKS Crakovia - FK Mladá Boleslav
pátek 14. července od 11 hodin na hřišti v Grodzisku: Warta Poznaň - FK Mladá Boleslav

Oba soupeři jsou účastníky nejvyšší polské ligy, kterou hraje osmnáct týmů. V uplynulém ročníku 2022-23 byl v polské Ekstraklase MKS Cracovia sedmý, když z 34 utkání 12 vyhrál, 10 remizoval, 12 prohrál se skóre 41:35 a Warta Poznaň skončil osmý, když z 34 utkání 12 vyhrál, 9 remizoval, 13 prohrál se skóre 37:35.
Bezprostředně po skončení druhého utkání v Grodzisku se mladoboleslavští fotbalisté vrátí do Mladé Boleslavi a následující týden už budou dolaďovat sportovní formu pro úspěšné zahájení ligové sezóny. Ta jim začne domácími zápasy v Lokotrans Aréně se severočeskými rivaly, v neděli 23. července od 15 hodin proti Jablonci a v neděli 30. července od 15 hodin proti Liberci.

Fanshop banner Fanshop banner