V sobotu Boleslav hraje přípravu proti Vlašimi
Klub

V sobotu Boleslav hraje přípravu proti Vlašimi

Redakce

Přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FC Sellier & Bellot Vlašim se hraje v sobotu 8. července od 11 hodin na hřišti v areálu Městského stadionu (vstupné opět zdarma) a pro domácí boleslavské fotbalisty to bude čtvrtý letní herní test. Po něm odcestují na krátké soustředění do Polska.

LIVE STREAM: https://www.youtube.com/watch?v=lADRDVbOlS8

Mladá Boleslav s Vlašimí se v uplynulých deseti letech na fotbalovém trávníku střetly pouze jednou, a to přátelsky v úterý 21. ledna 2020. Proti druholigové Vlašimi nastoupili Boleslavští ve značně kombinované sestavě, v níž převládali hráči juniorského béčka koučovaní Markem Kuličem a Adrianem Rolkem. Tehdejší hlavní trenér prvoligového mužstva Jozef Weber byl přítomen jen v roli pozorovatele. Boleslavští vyhráli 3:0, góly dávali Hönig (z pokutového kopu), Křapka a Blazhko.

Mužstvo FC Sellier & Bellot Vlašim ze středočeského města, které má něco málo přes deset tisíc stálých obyvatel, letos vstoupí do své patnácté druholigové sezóny. V uplynulém soutěžním ročníku 2022-23 Vlašimští dohráli FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU na jedenáctém místě. Ze třiceti utkání jedenáct vyhráli, pět remizovali a čtrnáct prohráli se skóre 54:49. Pyšnili se druhou nejproduktivnější ofenzívou. Pouze v tabulce první Karviná dala o čtyři góly více a druhý nejvyšší počet 54 gólů nastřílely shodně šestý Varndsorf a jedenáctá Vlašim.
Téměř čtvrtinu vlašimských gólů obstaral Jan Suchan a upoutal tak zájem prvoligových Českých Budějovic, kam už přestoupil. Za nejlepším druholigovým kanonýrem příbramským Tomášem Wágnerem zaostal o dva góly podobně jako varnsdorfský Abdullahi Tanko, jenž si patnácti trefami vystřílel přestup do prvoligového ostravského Baníku.
Střelci FC Sellier & Bellot Vlašim v uplynulém ročníku 2022-23 F:NL: 15 - Jan Suchan, 7 - Filip Horský, Tomáš Smejkal, 5 - Antonín Svoboda, 4 - Solomon John, 3 - Tomáš Rigo, 2 - Adam Toula, 1 - Michal Hošek, Ondřej Lehoczki, Daniel Langhamer, Denis Halinský, Chisom Onije, Denis Vala, Stefan Vilotič, Lukáš Musil, Erik Biegon.

Fanshop banner Fanshop banner