Slovenský záložník Kadlec přestoupil z polské Niecieczy
Klub

Slovenský záložník Kadlec přestoupil z polské Niecieczy

Redakce

Slovenský záložník Andrej Kadlec se zkušenostmi z ligových soutěží ve Slovensku, Maďarsku a Polsku podepsal v Mladé Boleslavi smlouvu na tři roky.

Sedmadvacetiletý Andrej Kadlec se narodil v únoru 1996 ve slovenské Ilavě. Fotbalově vyrostl v Púchově a z dorostu do dospělého mužstva se prosadil v MSK Žilina. Na začátku roku 2016 přestoupil do Spartaku Trnava, odkud po třech letech odešel na své první zahraniční angažmá do polského Jagiellonia Bialystok. V létě 2021 se vrátil na Slovensko. Po půlročním působení v ŠKF Sereď přestoupil do maďarského MTK Budapest a o další rok později do polského klubu Bruk-Bet Termalica Nieciecza, který na konci ročníku 2022-23 pod českým trenérem Látalem neuspěl v play off kvalifikaci o postup z druhé do první ligy. V létě 2023 se dohodnul na angažmá v FK Mladá Boleslav.
Má zkušenosti ze tří různých národních lig, konkrétně z osmaosmdesáti utkání ve slovenské, třiceti utkání v polské a sedmi utkání v maďarské nejvyšší soutěži. Slovenský reprezentační dres oblékl osmnáctkrát ve třech věkových kategoriích (U17, U19 a U21) v období let 2013-18. V FK Mladá Boleslav podepsal tříletou smlouvu s platností do 30. června 2026.

Fanshop banner