Marek Matějovský má novou smlouvu
Klub

Marek Matějovský má novou smlouvu

Redakce

Kapitán a přirozený lídr mladoboleslavského fotbalového týmu Marek Matějovský prodloužil svoji hráčskou kariéru nejméně o další rok podepsáním čerstvé smlouvy s platností do konce června 2024. Načne tak svoji jedenadvacátou sezónu a pátou stovku zápasů v české lize.

Jedenačtyřicetiletý Marek Matějovský je hrdým odchovancem mladoboleslavského klubu. Narodil se čtyři dny před Vánoci roku 1981 ve Staré Boleslavi, kde začal s fotbalem v místním Slavoji, později hrál v Brandýse nad Labem, odkud s perspektivou mimořádného talentu přešel v roce 1994 do Mladé Boleslavi, kde v období 1994-2001 prošel mládežnickými družstvy až do dospělého áčka, tehdy druholigového. Krátce byl v prvoligovém Jablonci, odkud se vrátil, aby pomohl Mladé Boleslavi k historickému postupu z druhé do první ligy, což se povedlo v roce 2004.
Na začátku kalendářního roku 2008 přestoupil do anglického Readingu, za který odehrál čtrnáct zápasů a dal jeden gól v nejprestižnější fotbalové soutěži Premier League a sedmatřicet zápasů s jednou trefou v druhé nejvyšší soutěži EFL Championship. Po dvou letech se vrátil do Česka a kopal za pražskou Spartu (2010-17), odkud přišel nejprve na hostování a posléze na přestup do Mladé Boleslavi, jejíž dres opět obléká od roku 2016.
V české lize dosud nastoupil do rovných 400 zápasů (za Jablonec 6, za Spartu 150 a za Boleslav 244), v nichž dal 19 gólů (v mladoboleslavském dresu 17) a čtyřiašedesáti finálními přihrávkami připravil góly spoluhráčům. Za českou reprezentaci při patnácti startech dal jeden gól v mnichovské Allianz Aréně v kvalifikaci ME 2008 proti Německu. Je držitelem titulu českého mistra 2013-14 a v tom samém ročníku se podílel na zisku trofeje českého poháru se Spartou.

Fanshop banner Fanshop banner