Třetí letní příprava skončila remízou bohatou na góly
Klub

Třetí letní příprava skončila remízou bohatou na góly

Redakce

V první červencové sobotě se přípravné utkání po vzájemné trenérské dohodě hrálo v netradičním formátu 4x30 minut. Tempo hry kolísalo, Boleslavští začali dobře, potom lehkomyslně přenechali iniciativu druholigovému soupeři a umožnili mu otočení skóre utkání, aby konečnou remízu vystříleli v závěrečné půlhodince.

V úvodní pětiminutovce první útok Dukly vyvrcholil Moulisovým centrem, který Mikulec jistě stáhnul u bližší tyče, a na druhé straně Boleslavští nevyužili dvě standardní situace, rohový ani trestný kop. V 10. minutě Ladra prokličkoval mezi pražskými stopery a nastřelil brankářovu náruč.
V 19. minutě druhý boleslavský roh rozehrál Matějovský, u bližší tyče hlavou prodloužil Karafiát ke vzdálenější tyči, kde snadno doklepnul míč do branky Mašek - 1:0.
Ve 20. minutě bezprostředně po zahájení hry hráči Dukly přišli o míč a boleslavský útok zleva zakončil podařenou křížnou střelou Jawo - 2:0.

Po odehrání první půlhodinky a krátké pauzy na občerstvení pokračovala hra bez změny stran. Ve 31. minutě po Ladrově kolmici běžel Mašek sám proti gólmanovi, kterého ranou z úhlu jen nastřelil. Ve 38. minutě po dlouhém Mikulcově nákopu Jawo utekl po levé straně a z jeho přízemního centru do soupeřova vápna Mašek sám před brankou nastřelil už bezmocného gólmana. Ve 40. minutě Dukla zaútočila po levé straně a Čuntův pokus o technické zakončení Mikulec jistě chytil.
Ve 42. minutě útok Dukly z pravé strany vyvrcholil střelou z úhlu do Mikulce, dorážka Zeronika do branky ještě neprošla, ale Čuntova z pár korků už ano - 2:1.
Ve 44. minutě Fulnekův centr Pulkrab hlavičkou nasměroval těsně vedle branky.
V 52. minutě špatnou rozehrávku Mikulce vystihl Zeronik a marně zachraňoval Karafiát faulem uvnitř vápna, což sudí Trska ocenil pokutovým kopem, který Červenka proměnil ve vyrovnání na 2:2.
V 57. minutě pro změnu Suchý uvnitř boleslavské šestnáctky podrazil Kozla, což vyneslo pražské Dukle další pokutový kop a Moulis jistou ranou dokonal obrat ve skóre - 2:3.
Vzápětí Boleslavští promarnili šanci na vyrovnání, když v 58. minutě po nezištné Ladrově přihrávce Jawo z malého vápna překopl soupeřovu branku.

Po druhé půlhodince boleslavský trenér Kulič poslal do hry kompletně jinou jedenáctku. V 65. minutě boleslavská defenzíva odolala prvnímu soupeřovu rohu v tomto zápase, což se jí ovšem o dvě minuty později už nepodařilo.
V 67. minutě druhý roh Dukly zakončil Šebrle přízemní nekompromisní ranou do Šedovy branky - 2:4.
Zaskočení boleslavští fotbalisté se za velmi nepříznivého stavu utápěli v nepřesnostech a soupeř je snadno na čtvrt hodiny zatlačil k šestnáctce. V 72. minutě po spolupráci s Yaroshem vystřelil Vaníček, ale gólmana Štefana nezaskočil. V 76. minutě po boleslavském centru zprava Hilál hlavičkoval nepřesně. V 80. minutě Dukla nevyužila třetí roh. O tři minuty později Matějka přízemní ranou z otočky těsně minul Šedovu branku. V 85. minutě Dukla zaútočila po levé straně přes Kodada, naštěstí Hudec neprostřelil Šedu. V 87. minutě Boleslavští promarnili svůj šestý roh.

Po třetí půlhodince a třetí pauze na občerstvení utkání pokračovalo bez výměny stran a za vzrůstající boleslavské herní převahy, která vyústila ve vyrovnání.
V 94. minutě trestný kop z hranice šestnáctky trefil Mareček kolem hráčské zdi přesně k levé tyči Štefanovy branky - 3:4.
V 95. minutě boleslavský brankář Šeda vyběhl ukvapeně daleko mimo svoji šestnáctku, naštěstí Buchvaldek lobem opuštěnou branku minul. Ve 106. minutě Žitný vystřelil z dvaceti metrů nedůrazně a nepřesně. Ve 110. minutě střelu Krále z pětadvaceti metrů jeden z bránících hráčů tečoval do rohu, kterému se Dukla ubránila. Ve 112. minutě Dancák slibnou střelou z dálky těsně minul Štefanovu branku.
Ve 115. minutě po Žitného chytré kolmici Mareček utekl pražské obraně, vyhnul se vybíhajícímu brankáři Štefanovi a po zemi do prázdné branky vyrovnal na 4:4.
Ve zbývající pětiminutovce boleslavská touha po vítězném gólu vyzněla marně. Utkání skončilo málokdy ve fotbale vídanou osmigólovou remízou.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Mikulec - Kostka, Suchý, Karafiát, Fulnek - Sakala, Matějovský (46. Kubista), Mašek, Ladra - Jawo, Pulkrab.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Kodad, Šimek, Donát, Yarosh - Mareček, Král, Kubista (91. Žitný), Vaníček (91. Dancák) - Hilál (91. Látal), Vojta.

Sestava FK Dukla Praha: Šťovíček (91. Štefan) - Vondrášek (61. Ullman), Hašek (31. Barac, 101. Lehký), Krch (61. Krejčí) - Kozel (61. Jeřábek), Zeronik (61. Hudec), Peterka (61. Špatenka, 91. Jelínek), Ludvíček (61. Hrubeš) - Moulis (61. Buchvaldek), Červenka (61. Matějka), Čunta (61. Šebrle, 91. Douděra).

Góly: 19. Mašek, 20. Jawo, 94. a 115. Mareček - 42. Čunta, 52. Červenka (z pokutového kopu), 57. Moulis (s pokutového kopu), 67. Šebrle

Rozhodčí: Trska - Kříž, Kubr

Diváků: 250

Fanshop banner Fanshop banner