Z Teplic přestoupil záložník Kodad
Klub

Z Teplic přestoupil záložník Kodad

Redakce

Zvýšenou konkurencí na defenzivních postech středové řady v mladoboleslavském prvoligovém mužstvu je pětadvacetiletý Ladislav Kodad, který přestoupil z FK Teplice. S vedením FK Mladá Boleslav se dohodnul na dvouletém kontraktu.

Ladislav Kodad se narodil v dubnu 1998 a s fotbalem začal v FK Bílina, odkud se přes SK Junior Teplice dostal do FK Teplice a od roku 2009 postupně prošel přes mládežnická družstva a dospělé třetiligové béčko až do prvoligového áčka, tudíž je považovaný za teplického odchovance.
Na podzim 2016 hostoval v německém Reichensachsenu, po návratu kopal za teplické béčko a jarní sezónu 2019 odehrál jako hostující hráč v třetiligových Litoměřicích, kde ve třinácti zápasech třikrát skóroval.
Prvoligovou kariéru Ladislav Kodad zahájil na mladoboleslavském hřišti. V neděli 6. prosince 2020 naskočil z lavičky náhradníků na poslední minutu do utkání FK Mladá Boleslav - FK Teplice 0:2, čímž debutoval v teplickém dospělém áčku a tím pádem v nejvyšší tuzemské lize. Od té doby si ve třech soutěžních ročnících připsal v teplickém dresu 67 prvoligových startů s třemi nastřílenými góly.
V polovině letošního června přestoupil z FK Teplice do FK Mladá Boleslav, kde podepsal dvouletou smlouvu s platností do 30. června 2025. Na počátku aktuálního přípravného období za Mladou Boleslav odehrál dva poločasy ve dvou vítězných utkáních červnového turnaje v Benátkách nad Jizerou a ve finále proti Liberci se předvedl málokdy vídanou dělovkou z voleje do spojnice tyče s břevnem.

Fanshop banner Fanshop banner