Vítězná zápasová premiéra letní přípravy
Klub

Vítězná zápasová premiéra letní přípravy

Redakce

Semifinálové utkání 10. ročníku letního turnaje v Benátkách nad Jizerou Boleslavští proti druholigovému mužstvu těsně vyhráli a ve finále se o pohár starosty města Benátky nad Jizerou střetnou s Libercem, který přehrál Příbram 2:0. Finále FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec se na benáteckém hřišti hraje v sobotu 24. června 2023 od 13,30 hodin.

V prvním poločase kombinační snaha boleslavských fotbalistů dlouho postrádala přesná zakončení. V úvodní desetiminutovce dvakrát zaměstnal táborského gólmana Kerla z levé strany aktivní Fulnek. Ve 13. minutě první boleslavský roh rozehrál Matějovský a soupeřova obrana bez obtíží odolala. V 19. minutě po Fulnekově přetaženém centru Ladra z dobré pozice hlavičkoval přesně do Kerlovy náruče. V příští minutě boleslavská defenzíva zvládla jediný táborský roh prvního dějství. Ve 22. minutě si Šeda jistě pohlídal prudký Svatkův centr z levé strany. Ve 32. minutě druhý boleslavský roh Táborští odvrátili zpět k Matějovskému a po jeho přihrávce po hranici šestnáctky Ladrovu střelu bez přípravy gólman Kerl s obtížemi vyrazil. Ve 40. minutě po ostré přihrávce přes šířku boleslavského vápna Mach z malého vápna Šedovu branku přestřelil. Ve finále boleslavského protiútoku pro změnu Hilál na druhé straně hřiště přestřelil Kerlovu branku.
Ve 42. minutě po spolupráci s Fulnekem odcentroval z levé strany Ladra a před táborskou brankou nejvýše vyskočil Stránský, který hlavou úspěšně zamířil k levé tyči - 1:0.
První pětačtyřicetiminutovka skončila zaslouženým vedením Boleslavi, která jedním gólem zúročila mírnou herní převahu.

Druhý poločas byl o poznání bohatší na góly. V 53. minutě Marečkovu ránu po zemi k pravé tyči táborský brankář lapil. Deset minut po změně stran druhý táborský roh v tomto utkání rozehrál Kalousek a hlavičkující Novák minul Šedovu branku. V té samé minutě Boleslavští zvýšili své vedení.
V 55. minutě protivníkovu rozehrávku vystihnul Mareček a po blafáku brankáři po zemi skóroval - 2:0.
Neuplynulo ani deset minut a Táborští se vrátili do hry.
V 62. minutě Zemanův přetažený centr Kalousek volejem nasměroval do boleslavské pravé vingle - 2:1.
V 66. minutě po nakrátko rozehraném trestném kopu táborský Sojka těsně přestřelil boleslavskou branku. V 78. minutě po Kodadově centru přes šířku vápna Mašek volejem neuspěl.
V 80. minutě po Jawově kolmici soupeř fauloval Žitného uvnitř pokutového území a nařízenou penaltu Jawo proměnil sebevědomým kopem do levého horního růžku - 3:1.
V 85. minutě po spolupráci se Žitným nastřelil Mašek brankáře. O minutu později po Karafiátově pasu Jawo povedeným přízemním centrem spoluhráče před soupeřovou brankou nenašel. Poslední gólový zápis patřil Táborsku.
V 88. minutě Kalouskův přetažený centr Zeman hlavou usměrnil k pravé tyči Šedovy branky - 3:2.
S těsným výsledkem v boleslavský prospěch se utkání už dohrálo.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Šimek, Suchý, Rulc - Král, Matějovský - Stránský, Ladra, Fulnek - Kaulfus, Hilál.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Yarosh, Karafiát, Donát - Mareček, Kubista, Žitný, Kodad, Vojta - Mašek, Jawo.

Sestava FC Silon Táborsko v I. poločase: Kerl - Plachý, Novák, Foltýn, Schindler - Skopec, Kopřiva - Mach, Javorek, Svatek - Oloko.
Sestava FC Silon Táborsko ve II. poločase: Kerl - Plachý, Novák (65. Schindler), Foltýn, Tusjak - Bláha, Kateřiňák - Kalousek, Sojka, Zeman - Jedlička.

Góly: 42. Stránský, 55. Mareček, 80. Jawo (z pokutového kopu) - 62. Kalousek, 88. Zeman

Diváků: 250

Fanshop banner Fanshop banner