Boleslavští na hostování v závěru jarní sezóny
Klub

Boleslavští na hostování v závěru jarní sezóny

Redakce

Čtyři hráči a jeden brankář FK Mladá Boleslav v letošní jarní sezóně sbírali zkušenosti v klubech nižších soutěží. Kryštof Lichtenberg chytal v třetiligovém Chlumci nad Cidlinou, Hasan Jahič a Daniel Lichtenberg hráli v druholigové Příbrami, Denis Darmovzal a Ladislav Krobot působili v prvoligových Pardubicích.

Dvacetiletý brankář Kryštof Lichtenberg hostoval v třetiligovém FK Chlumec nad Cidlinou. V květnovém a červnovém programu nechytal pouze v jednom z šesti mistrovských duelů, když pouze ve 25. kole domácí výhru nad jabloneckým béčkem 3:2 sledoval z lavičky náhradníků. Ve zbytku sezóny odchytal celé zápasy ve 26. kole při remíze v Přepeřích 1:1, ve 27. kole při domácí výhře nad hradeckým béčkem 2:1, ve 28. kole při výhře v Benešově 4:0, ve 29. kole při domácí remíze s teplickým béčkem 3:3 a v závěrečném kole při remíze v Kolíně 2:2. Přispěl tak umístění týmu FK Chlumec nad Cidlinou na páté příčce v konečném účtování B skupiny ČFL.

Jedenadvacetiletý obránce Hasan Jahič hostoval v druholigovém mužstvu 1. FK Příbram, kde pod trenérem Uhrinem jr. plnil většinou roli náhradníka. Příchodem nového trenéra Krejčího se však jeho role zásadně změnila a usadil se v základní sestavě na pozici jednoho z trojice stoperů. V prohrané dohrávce 22. kola doma s béčkem pražské Slavie 1:2 šel do hry v závěru vystřídáním Petráka v 89. minutě. V dalších sedmi zápasech včetně dvou barážových hrál vždy celých devadesát minut, konkrétně ve 26. kole při remíze ve Vyškově 2:2, ve 27. kole při domácí výhře nad Opavou 2:0, ve 28. kole při výhře v Jihlavě 2:1, ve 29. kole při domácí výhře nad sparťanským béčkem 1:0, ve 30. kole při remíze na hřišti Táborska 2:2, v prvním barážovém utkání při domácí prohře s Pardubicemi 0:2 a při odvetné barážové remíze v Pardubicích 0:0.

Dvacetiletý ofenzivní záložník Daniel Langhamer hostoval v druholigovém mužstvu 1. FK Příbram. V prohrané dohrávce 22. kola doma s béčkem pražské Slavie 1:2 byl v základní sestavě do 89. minuty, kdy jej vystřídal Šimáček, ve 26. kole při remíze ve Vyškově 2:2 naskočil do hry až v 67. minutě místo Švestky, ve 27. kole při domácí výhře nad Opavou 2:0 hrál závěrečných deset minut, když v 79. minutě vystřídal Šimáčka, ve 28. kole při vyhraném utkání v Jihlavě 2:1 nehrál, ve 29. kole při domácí výhře nad sparťanským béčkem 1:0 hrál závěrečných deset minut, když v 79. minutě vystřídal Youssefa, ve 30. kole při remíze na hřišti Táborska 2:2 hrál až od 78. minuty, kdy vystřídal Zeronika, v prvním barážovém utkání při domácí prohře s Pardubicemi 0:2 vystřídal v 71. minutě El Sheikha a při odvetné barážové remíze v Pardubicích 0:0 naskočil do hry v 65. minutě vystřídáním Švestky.

Dvaadvacetiletý ofenzivní záložník Denis Darmovzal hostoval v prvoligovém mužstvu FK Pardubice. Ve 25. kole při venkovní prohře v Jablonci 0:1 byl v základní sestavě do 82. minuty, než jej vystřídal Kapanga, ve 26. kole při domácí prohře s pražskou Spartou 0:2 hrál v základní sestavě do 74. minuty, kdy jej vystřídal Sychra, ve 27. kole při venkovní prohře v Brně 1:2 byl v základní sestavě do 56. minuty, než jej vystřídal Pikul, ve 28. kole do domácí výhry nad Hradcem Králové 1:0 naskočil až v 82. minutě vystřídáním Hlavatého, ve 29. kole domácí vítězný zápas proti Slovácku 3:1 odehrál celý a ve 30. kole při venkovní prohře s Českými Budějovicemi 1:3 byl v 59. minutě vystřídaný Sychrou. Při barážové výhře v Příbrami byl v základní sestavě do 67. minuty, než jej vystřídal Helešic a v odvetné barážové remíze 0:0 byl v základní sestavě do 76. minuty, kdy jej vystřída Jeřábek.

Jedenadvacetiletý útočník Ladislav Krobot hostoval v prvoligovém mužstvu FK Pardubice. Ve 25. kole při venkovní prohře v Jablonci 0:1 byl v základní sestavě do 70. minuty, než jej vystřídal Lima, ve 26. kole při domácí prohře s pražskou Spartou 0:2 byl v základní sestavě do 74. minuty, než jej vystřídal Černý, ve 27. kole do venkovní prohry v Brně 1:2 naskočil až v 78. minutě místo Janoška a ve třetí přesčasové minutě dal jediný pardubický gól, ve 28. kole při domácí výhře nad Hradcem Králové 1:0 vystřídal v 71. minutě Černého, ve 29. kole při domácí výhře nad Slováckem 3:1 i ve 30. kole při prohře v Českých Budějovicích 1:3 do hry nezasáhl ani na minutu. Při barážové výhře v Příbrami 2:0 hrál od 67. minuty místo Pikula a v odvetné barážové remíze 0:0 hrál od 76. minuty místo Černého.

Fanshop banner Fanshop banner