S třetiligovým ročníkem se rozloučili jubilejní desátou remízou
Klub

S třetiligovým ročníkem se rozloučili jubilejní desátou remízou

Redakce

Třetiligový ročník 2022-23 završili hráči boleslavského béčka na přepeřském hřišti svojí celkovou desátou remízou, kterou tak uzavřeli šestizápasovou sérii utkání bez vítězství od dubnové výhry na žižkovské Viktorii. V konečném účtování uhájili solidní sedmou příčku v konkurenci šestnácti týmů B skupiny České fotbalové ligy.

První poločas začali živěji domácí hráči Přepeř bojující o záchranu v ČFL, ale první velkou gólovou příležitost si vypracovali Boleslavští. Ve 3. minutě promarnili první rohový kop a o minutu později běžel devatenáctiletý Howard sám proti přepeřské brance a přízemním pokusem o technické obstřelení gólmana Tkachenka těsně minul brankovou tyč z nesprávné strany. V 8. minutě nevyužil výhodnou pozici uvnitř soupeřova vápna Vostřel. V 9. minutě slibný centr boleslavského Nováka zlikvidoval pozorný Tkachenko. Ve 14. minutě přepeřská defenzíva odolala druhému boleslavskému rohu.
V 17. minutě Bulíř přehodil vyběhnuvšího boleslavského brankáře Šeráka - 1:0.
Navzdory inkasovanému gólu si Boleslavští počínali nadále aktivněji, ale útočné akce do gólového zakončení nedovedli. Centrované míče ze hry či ze standardních situací s jistotou stahoval gólman Tkachenko. Přepeřští spoléhali na ojedinělé brejkové akce, případně na střelecké pokusy z dálky. Do vyložené gólové šance se dostali pouze ve 37. minutě, kdy z pár kroků Šerákovu branku minuli. První dějství skončilo nejtěsnějším možným vedením Přepeř.

Zkraje druhého poločasu oboustranná ofenzivní snaha postrádala přesnost v kombinacích a rozvahu v koncovkách, do kterých se však aktéři dostávali sporadicky. Když tempo hry začalo viditelně uvadat, tak kolem 60. minuty opakovaně střílel boleslavský Vlček, poprvé těsně minul přepeřskou branku, o chvíli později mu druhý pokus zblokovali bránící protihráči. V 70. minutě Ugwu obešel Šeráka a od koncové lajny přihrál před branku, do které se však boleslavský gólman stihnul vrátit a obrovskou přepeřskou šanci definitivně zmařil. Načež na Přepeře padlo omšelé fotbalové prokletí v duchu rčení „nedáš-dostaneš".
V 71. minutě brejk boleslavského Howarda úspěšně zakončil Dohalský a vyrovnal tak průběžné skóre utkání na 1:1.
Za nerozhodného stavu vzrostla na pár minut ofenzivní aktivita domácích přepeřských fotbalistů. V 77. minutě získali rohový kop, který rázným odboxováním odvrátil brankář Šerák. V závěrečných minutách však Přepeře čelily soupeřovu tlaku. V 80. minutě Boleslavští promarnili dva těsně po sobě rozehrávané rohy. O dvě minuty později přepeřský gólman Tkachenko zlikvidoval nepříjemnou střelu mířící pod břevno. Závěrečnou nervozitu prodloužil rozhodčí Vít o dvě minuty, ve kterých se nerozhodné skóre nezměnilo.

Sestava FK Přepeře: Tkachenko - Janošík, Tvaroha, Nesvadba, Novotný - Pavlata, Okirikpo (64. Knejzlík), Vyčítal (76. Synek), Bulíř - Daniel Novák, Ugwu (89. Habr).

Sestava FK Mladá Boleslav B: Šerák - Rulc, Coňk, Král - Milan Novák, Dohalský (74. Šoufek), Vostřel, Leitl (90. Tichý) - Vlček (82. Hradec), Howard (82. Zahustel), Malý (74. Gregor). Připravený byl brankář Zaplatílek.

Góly: 17. Bulíř - 71. Dohalský

Rozhodčí: Vít - Tryzna, Vitvar

Diváků: 300

Fanshop banner Fanshop banner