FK Mladá Boleslav získal podruhé v řadě licenci GOLD
Klub

FK Mladá Boleslav získal podruhé v řadě licenci GOLD

Redakce

Rozhodnutím Licenční komise Fotbalové asociace ČR získal podruhé v řadě FK Mladá Boleslav v rámci licenčního řízení pro účast v nadcházejícím ročníku profesionálních soutěží 2023/2024 nejvyšší možnou licenci Gold. Klub je sportovně i ekonomicky stabilizovaný.

Určenými podmínkami pro zisk licence je účast v soutěžích organizovaných Ligovou fotbalovou asociací, podle pravidel stanovených Klubovým licenčním řádem FAČR. Nejvyšší licence, která se rozděluje do tří úrovní, je licence Gold - pro účast v evropských pohárech, pro ročník 2023/24.

FK Mladá Boleslav splnil přísná pravidla, která obsahují pět hlavních kritérií: sport, infrastruktura, personální - administrativní, právní a finanční. Jedná se například o rozvoj mládeže, vyhřívání hřiště, umělé osvětlení, tréninkové zázemí nebo to, zda jsou zastoupeny jednotlivé pozice, které chod klubu zajišťuje. FK Mladá Boleslav všechna tato kritéria splňuje, proto získal licenci Gold.

„Obdržení licence Gold si velice vážíme, je to ocenění všech spolupracovníků v klubu a jejich pracovního nasazení. Poděkování patří samozřejmě také všem našim partnerům, kteří nás v rozvoji našeho klubu podporují," doplnil generální ředitel FK Mladá Boleslav David Trunda.

Fanshop banner Fanshop banner