Poločasový herní kolaps po přestávce nenapravili
Klub

Poločasový herní kolaps po přestávce nenapravili

Redakce

V utkání na přírodní trávě karvinského sportovního centra Kovona bez jediného žlutého napomínání padlo sedm gólů, bohužel o jeden více do mladoboleslavské branky. Boleslavští starší dorostenci zaokrouhlili jarní černou sérii na deset zápasů bez výhry a k případnému vylepšení své pozice v šestnáctičlenné celostátní lize U19 jim zbývají pouze dvě mistrovská utkání - v sobotu 3. června od 11 hodin doma s Příbramí a v úterý 6. června ve Zlíně.

V první polovině utkání byli karvinští dorostenci pohyblivější, lépe kombinovali a svou převahu vyjádřili za podpory chybují boleslavské defenzívy třemi góly. V 7. minutě zaútočil boleslavský Howard přenesením hry z levé na pravou stranu Strnadovi, ten přiťukl Peterkovi, který akci zakončil nepřesnou střelou. V 8. minutě zažili horkou chvilku Boleslavští, nejprve obránci zblokovali dvě karvinské střely a třetí se odrazila od břevna Zaplatílkovy branky. V 11. minutě po Peterkově centru zprava se na zadní tyči karvinské branky Howard neúspěšně snažil protlačit míč přes karvinského gólmana Schovance.
V 16. minutě boleslavský gólman Zaplatílek chytil střelu karvinského Seriše, míč mu však vypadl k Baumgartnerovi, který snadno skóroval - 1:0.
Než se Boleslavští vzpamatovali, tak o dvě minuty později inkasovali znovu.
V 18. minutě Baumgartner přihrál spoluhráči Ayaosimu a ten se střelou k tyči zapsal do gólové statistiky - 2:0.
Boleslavští kontrovali dvěma neúspěšnými akcemi. Ve 21. minutě Bobkovu střelu karvinští obránci zblokovali mimo branku a následnému rohu se ubránili. Ve 28. minutě po Fořtem rozehraném dalším rohu pálil Tvrdý těsně mimo branku.
Ve 36. minutě vnikl snadno do boleslavské šestnáctky Okechukwu a přesnou střelou zvýšil karvinské vedení na 3:0
.
Ve 45. minutě rozehrál Fořt boleslavskou standardku zprava centrem na zadní tyč karvinské branky a Howard zakončoval hlavou přes branku.

Ve druhé polovině utkání byli aktivnější Boleslavští, více útočili a v samotném závěru snížili soupeřovo vedení na rozdíl jediné branky. Ve 49. minutě vytěsnil boleslavský gólman Zaplatílek střelu Okechukwi mimo konstrukci své branky. Následný rohový kop zakončil Egwu nepřesnou hlavou.
V 51. minutě v povedené boleslavské akci přihrál Strnad doprava Monyčovi, který ranou k tyči snížil na 3:1.
V 58. minutě po Šoufkově přihrávce Monyč tentokrát střílel nepřesně.
V 61. minutě Okechukwu svojí druhou trefou vrátil karvinské vedení do třígólového rozdílu - 4:1.
V 73. minutě Růžičkův centr zleva před karvinskou branku se stal kořistí gólmana Schovance.
V 76. minutě po Růžičkově přihrávce Filipovu střelu karvinská defenzíva zblokovala k Naďovi, jehož zakončení až Howard definitivně nasměroval do karvinské branky - 4:2
.
Boleslavským dorostencům svitla naděje na bodový zisk a tak zvýšili tlak na karvinskou branku. V 86. minutě Růžička přihrál Filipovi, jeho střelu karvinští obránci vytěsnili mimo branku a následný rohový kop odvrátili.
V 89. minutě Šoufek orazítkoval břevno karvinské branky a odražený míč doklepnul do soupeřovy sítě Růžička - 4:3.
Ani v dvouminutovém nastavení Boleslavští už více nestihli, čímž prodloužili svou temnou sérii na deset ligových utkání bez vítězství (Ostrava 0:1, České Budějovice 1:1, Olomouc 0:2, Slovácko 1:1, Sparta 1:2, Plzeň 1:2, Brno 2:5, Slavia 1:2, Dukla Praha 2:2, Karviná 3:4) a z březnové třetí příčky se propadli až na dvanáctou.

„V prvním poločase jsme nedodržovali základní týmové principy, proto jsme nedokázali držet krok se soupeřem výsledkově a ani herně. Ve druhé části přišlo zlepšení ve všech možných aspektech týmových i individuálních výkonů. Na více jak pouhé zkorigovaní výsledku to bohužel nestačilo," zlobil se trenér mladoboleslavských dorostenců Marek Maňas.

Sestava MFK Karviná U19: Schovanec - Alokhin (46. Vavřík), Egwu, Carneiro Da Silva (76. Horváth), Drobek - Da Silva Duraes (56. Lyszczarczyk), Seriš, Ayaosi (46. Skliarenko), Magát - Okechukwu, Baumgartner (76. Macko).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Bobek, Tvrdý, Pavlíček, Fořt (61. Švejnoha) - Peterka (33. Monyč), Filip, Naďo, Šoufek - Howard, Strnad (61. Růžička). Připravení byli hráči Teterya, Ulrich a brankář Mečíř.

Góly: 16. Baumgartner, 18. Ayaosi, 36. a 61. Okechukwu - 51. Monyč, 76. Howard, 89. Růžička

Rozhodčí: Machálek - Macrineanu, Klimek

Diváků: 80

Fanshop banner Fanshop banner