Remíza v přípravě dvou rozdílných poločasů
Klub

Remíza v přípravě dvou rozdílných poločasů

Redakce

Ve středu 17. května mladší dorostenci v přípravném utkání remizovali s vrstevníky pražského Mateoru, kteří v šestadvaceti mistrovských utkáních aktuálního ročníku nastříleli soupeřům 118 gólů a jsou druzí v divizní A skupině s oprávněnými ambicemi na postup do druhé dorostenecké ligy, neboť jejich starší devatenáctiletí parťáci vedou svoji divizní soutěž.

Na začátku utkání v 5. minutě po chybné boleslavské rozehrávce velkou gólovou šanci Motorletu zmařil brankář Studničný, který si v 9. minutě poradil i s trestným kopem z hranice pokutového území. V příští minutě se po Součkově centru z pravé strany do první boleslavské šance dostal Beneš, jehož vychytal pražský brankář. Ve 26. minutě po faulu na Vostřela následný trestný kop z hranice pokutového území poslal Kaiser do náruče připraveného gólmana. O minutu později boleslavský trestný kop pro změnu zahrával Hurych a po několika tečích v pokutovém území se ve velké šanci ocitl Tichý, ale brankáře Motorletu nepřekonal.
Ve 28. minutě po pražském dlouhém autovém vhazování zaspala celá obrana boleslavského týmu a soupeř ze samostatného úniku vstřelil úvodní branku utkání - 0:1.
Ve 29. minutě po rozehraném motorletském trestném kopu ze strany hřiště a nedůsledném boleslavském bránění soupeřovo nebezpečné zakončení brankář Studničný zázračným zákrokem zlikvidoval.
Ve 35. minutě boleslavská defenzíva špatně a pomalu reagovala na dlouhý pas a pustila tak do šance soupeře, který akci zakončil střelou podle brankáře Studničného - 0:2.
V předposlední minutě poločasu další boleslavskou nedůslednost při bránění protivníkova autového vhazování napravil až Studničný, čímž zabránil téměř jistému třetímu gólu ve své síti.

Druhý poločas měl v porovnání s prvním odlišný obraz hry i zcela opačné skóre. Ve 46. minutě Souček nebezpečnou střelou jen o kousek minul pražskou branky. Ve 47. další Součkovo podařené zakončení chytil brankář Motorletu. V 51. minutě Viták střelou ze střední vzdálenosti minul těsně branku pražského týmu. V 55. minutě po Hurychově centru z levé strany se ocitl sám před brankou Kaiser, ale jeho zakončení bylo nepřesné.
V 70. minutě po Teteryově přihrávce Hurych krásnou střelou vymetl všechny pavouky v brance Motorletu - 1:2.
V 78. minutě velkou brankovou příležitost Motorletu v závěru rychlého protiútoku zneškodnil hezkým zákrokem boleslavský brankář Mečíř.
V 80. minutě předvedli boleslavští dorostenci hezkou akci z levé strany, v jejímž finále Lenner připravil gólovou šanci Hurychovi a ten střelou bez přípravy kolem brankáře vyrovnal stav utkání na 2:2.
V 85. minutě Teterya slibnou individuální akci zakončil přestřelením branky Motorletu. I přes enormní tlak v závěrečných minutách se boleslavským mladíkům nepodařilo vstřelit vytoužený třetí gól, proto utkání s protivníkem hrajícím o dvě výkonnostní úrovně níže skončilo nerozhodným výsledkem. „Zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním byl lepší Motorlet a zaslouženě ho vyhrál. Ve druhém byl lepší náš tým a dokázal vyrovnat. Celkově zasloužená remíza," znělo stručné hodnocení remízové přípravy od mladoboleslavského trenéra Martina Mrvíka.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Studničný (61. Mečíř) - Tichý (61. Černý), Vostřel (61. Ulrich), Helmich (61. Keller) - Kaiser (61. Horák), Matějovský (46. A. Bejda), Viták, Nguyen - Hurych, Beneš (61. Lenner), Souček (61. Teterya).

Fanshop banner Fanshop banner