Prohráli vysoko s týmem dohrávajícím půl hodiny v oslabení
Klub

Prohráli vysoko s týmem dohrávajícím půl hodiny v oslabení

Redakce

Boleslavští vysoko prohráli se soupeřem, který dohrával půl hodiny bez vyloučeného stopera. Tři góly jim nasázel nejlepší střelec celé celostátní ligy U17 Samuel Pikolon a jediný gól v boleslavský prospěch si dal slávistický Křístek do vlastní branky. Boleslavští jsou aktuálně jedenáctí ze šestnácti družstev celostátní ligy U17 se shodným osmadvacetibodovým ziskem jako desátá Jihlava, která má o osm gólů lepší rozdíl v celkovém skóre.

Na začátku utkání si první brankovou příležitost vypracoval boleslavský tým, když ve 3. minutě Černý nádhernou přihrávkou našel Vokouna, který sám před brankářem vystřelil nad soupeřovu branku. V 9. minutě po rozehrání slávistického rohu Vostřel neuhlídal protivníkova kanonýra Pikolona a ten ve velké šanci minul hlavou o kousek branku. V 10. minutě další velká slávistická šance skončila těsným přestřelením boleslavské branky. Ve 25. minutě po hezké soupeřově kombinaci a nedůslednosti boleslavských středních obránců slávistickou gólovou příležitost tentokrát zmařil brankář Mečíř, který uspěl i ve 38. minutě proti zakončení rychlé protivníkově akci středem hřiště.
Ve 40. minutě při Pikolonově trestném kopu ze strany hřiště zaváhal brankář Mečíř, když minul míč a Slavie se tak velmi laciným gólem dostala do vedení 1:0.
Boleslavští však zanedlouho podobně šťastně vyrovnali.
Ve 43. minutě boleslavský rohový kop rozehrál Teterya a slávistický obránce Křístek si míč srazil do vlastní branky - 1:1.
Krátce po vyrovnání při rychlém protiútoku boleslavského týmu Černý nádhernou průnikovou přihrávkou našel Teteryu, který sám před brankou pouze nastřelil vybíhajícího brankáře. V předposlední poločasové minutě slávistický trestný kop z hranice pokutového území brankář Mečíř zneškodnil povedeným zákrokem. První dějství tak skončilo pro Boleslav nadějným nerozhodným skóre.

Ve druhém poločase však už skórovali pouze slávističtí hráči a nejproduktivnější z nich Samuel Pikolon dovršením osobního hattricku potvrdil své kralování kanonýrům celostátní ligy sedmnáctiletých.
V 52. minutě špatnou komunikaci boleslavských spoluhráčů Kellera a Vokouna využil právě Pikolon, oba přehrál a přesnou střelou k tyči strhnul vedení na slávistickou stranu - 2:1.
Boleslavští na druhý gól ve své síti reagovali vzápětí slibnou akcí, kdy po Kellerově krásném míči za obranu Teterya utíkal sám proti brankáři, ale spolu s ním přehodil o kousek i branku. V 55. minutě boleslavskému brankáři Mečířovi pomohla tyč, kterou soupeř nastřelil v závěru rychlého protiútoku.
V 58. minutě po zbytečné ztrátě Součka se míč dostal na kopačky slávistických hráčů a následnou sérii několika nedůsledných dostoupení boleslavských středních obránců potrestal Jinoch gólem na 3:1.
V 60. minutě Teterya rohovým kopem našel volného Černého, kterému střelu bez přípravy zneškodnil výborným zákrokem slávistický brankář Jovanovski. O chvíli později při rychlém boleslavském protiútoku Lennera zastavil faulem Růžička a protože po prvním napomínání z 33. minuty dostal v 62. minutě už druhou žlutou, tak následně uviděl červenou kartu. Slávisté závěrečnou půlhodinku dohrávali v oslabení, což jejich střeleckou potenci nenarušilo a dvěma góly v krátkém sledu definitivně rozhodli o osudu utkání.
V 69. minutě po další zbytečné ztrátě boleslavského týmu na kraji hřiště při soupeřově centru Keller neuhlídal v pokutovém území nabíhajícího Lacka, jenž hlavou zvýšil slávistické vedení - 4:1.
V 74. minutě ve středu hřiště zazmatkoval Viták a přihrál soupeři do gólové šance, kterou Pikolon proměnil, když hlavou přehodil vybíhajícího brankáře - 5:1
.
Na boleslavském debaklu už závěrečná čtvrthodinka nic nezměnila. V 77. minutě Souček přešel přes dva slávistické protihráče, přihrál volnému Benešovi, který sám před brankářem velkou šanci neproměnil. V 80. minutě po Horákově centru z pravé strany opět Beneš v nadějné situaci neuspěl, když jeho zakončení hlavou brankář Jovanovski chytil. V 83. minutě Teterya hezkou přihrávkou našel volného Součka, který zakončením na zadní tyč o kousek minul branku. V 88. minutě špatný Jovanovského odkop zachytil Teterya a jeho střelu do prázdné branky obětavým zákrokem odvrátil jeden z obránců Slavie.
„Zápas se nám nepovedl. V důležitých momentech jsme nedokázali využít brankové příležitosti. Naopak soupeř trestal naše nedůslednosti v bránění a individuální chyby. Největší rozdíl jsem zaznamenal v činnostech jeden na jednoho, kde byli soupeři výrazně lepší," řekl po vysoké prohře mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava SK Slavia Praha U17: Jovanovski - Zima, Růžička, Křístek Kolísek - Zamazal (56. Slončík), Naskos (75. Podroužek), Belžík (67. Zelingr), Jinoch (67. Hefner) - Pikolon (75. Steklý), Lacko.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mečíř - A. Bejda (65. Viták), Ulrich, Keller - Horák, Černý, Vostřel (65. Beneš), Vokoun (70. Nguyen) - Kaiser (55. Souček), Lenner (70. Hurych), Teterya. Připravený byl brankář Křáp.

Góly: 40. 52. a 74. Pikolon, 58. Jinoch, 69. Lacko - 43. Křístek (do vlastní branky)

ŽK: Černý, Kaiser - Růžička

ČK: Růžička v 62. minutě

Rozhodčí: Popelka - Opočenský, Andras

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner