Domácí prohra se soupeřem z popředí tabulky
Klub

Domácí prohra se soupeřem z popředí tabulky

Redakce

Boleslavští po sérii tří neprohraných utkání podlehli ve 25. kole na domácím hřišti favorizovanému protivníkovi z popředí tabulky celostátní ligy mladšího dorostu, když rozhodující gól inkasovali pět minut před koncem a navíc Teterya neproměnil penaltu. V ligovém pořadí si pohoršili o jednu příčku a jsou nyní jedenáctí.

První poločas začali Boleslavští nepovedeným autovým vhazováním, po kterém brněnský tým vyrazil po rychlého protiútoku a svoji první velkou šanci v tomto utkání zakončil nepřesně. V 18. minutě po chybné boleslavské rozehrávce se dostal k nebezpečné střele ze střední vzdálenosti brněnský hráč, ale brankář Studničný zasáhl úspěšně.
Ve 25. minutě rychlý brněnský protiútok gólově zakončil Švancara střelou na zadní tyč Studničného branky - 0:1.
Ve 40. minutě po další chybě v boleslavské rozehrávce se Brněnští dostali snadno do gólové příležitosti, kterou zakončili mimo brankovou konstrukci.

Druhý poločas se boleslavským mladíkům herně vydařil lépe v porovnání s prvním, přesto ho také o gól prohráli, a tím pádem i celé utkání. V 60. minutě brněnský útok vyvrcholil nastřelením břevna boleslavské branky. V příští minutě se po Kaiserově centru ocitl ve velké boleslavské šanci Vokoun, jeho zakončení hlavou však soupeřův brankář Slovák zlikvidoval. V 65. minutě po Teteryově přihrávce Lenner ze zajímavé pozice vystřelil vedle brněnské branky.
V 85. minutě brněnští dorostenci nečekaně snadno pojistili své vedení gólem přímo z rohového kopu, kterým Bečva zaskočil Studničného v boleslavské brance - 0:2.
V 87. minutě po rychlé boleslavské kombinaci Teteryi s Kaiserem se dostal k míči Lenner, kterého protihráč zastavil faulem a rozhodčí Bohata nařídil pokutový kop. Boleslavský kanonýr Roman Teterya však svoji střeleckou pověst nepotvrdil a soupeřovu branku minul. V závěrečné minutě po Kaiserově centru Lenner neuspěl proti brněnskému brankáři, který se radoval z uhájení čistého konta a se svými spoluhráči z plného tříbodového zisku.

„V prvním poločase jsem nebyl spokojený s výkonem směrem do útoku. Nedokázali jsme udržet míč a byli hodně nepřesní. Druhá polovina byla v tomto směru výrazně lepší a dokonce jsme měli možnosti na vyrovnání. Nakonec jsme v závěru utkání inkasovali zbytečnou branku a neproměnili pokutový kop, což v celkovém součtu rozhodlo, že jsme odešli poraženi," zhodnotil domácí prohru trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Studničný - Adam Bejda, Ulrich, Ort (45. Keller) - Horák (80. Nguyen), Vostřel, Viták (60. Černý), Vokoun - Souček (60. Kaiser), Beneš (60. Lenner), Teterya. Připravení ještě byli hráč Bureš a brankář Křáp.

Sestava FC Zbrojovka Brno U17: Slovák - Bartl (70. Rotrekl), Bečva (86. Odehnal), Krejčí, Polášek (79. Konečný) - Švancara (79. Mezník), Večeřa, Volný, Pachl - Naprelac (70. Baňa), Kříž.

Góly: 26. Švancara, 85. Bečva

Rozhodčí: Bohata - Kříž, Jirák

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner