Zisk jednoho bodu za dvakrát dorovnaný náskok soupeře
Klub

Zisk jednoho bodu za dvakrát dorovnaný náskok soupeře

Redakce

V domácím utkání Boleslavští dvakrát prohrávali a dvakrát skóre jen vyrovnali, proto si do tabulky připsali pouze jeden bod za sedmou remízu v aktuálním ročníku (třetí na domácím hřišti). Příští utkání o třetiligové body hrají v nedělním dopoledni 14. května na hřišti pardubické rezervy a v sobotu 20. května od 10,15 hodin doma hostí TJ Sokol Živanice.

Vstup do utkání se výrazně lépe povedl hráčům hostujícího týmu z Ústí nad Labem. V úvodních dvou minutách měli výhodu dvou rohových kopů a ujali se vedení.
Ve 2. minutě po rohu rozehraném centrem před boleslavskou branku ve shluku útočících a bránících fotbalistů nejvýš vyskočil ústecký Zárybnický a ráznou hlavičkou k pravé tyči skóroval - 0:1.
V 5. minutě Ústečtí rozehrávali již třetí roh a ránu Ondřeje Černého zablokovali obránci, následná dorážka Cantina mířila nad boleslavskou brankovou konstrukci. V 11. minutě po Stránského přetaženém centru Tichý křížnou střelou ústeckou branku minul.
Ve 14. minutě utekl podle pravé lajny Novák a když se v důrazném souboji zbavil protihráče, odcentroval přesně nabíhajícímu Alhassanovi, jenž hlavou z deseti metrů vyrovnal - 1:1.
Ve 21. minutě po Tichého sklepnutí Coňkova nákopu Stránský z deseti metrů střelou nad ústeckou branku odmítl dokonání zvratu ve skóre. Kolem 25. minuty Ústečtí promarnili tři slepené rohy. O tři minuty později boleslavská defenzíva odolala dalšímu soupeřově rohu. Obdobnou standardní situaci Boleslavští získali až ve 32. minutě, ale k ohrožení branky ji nedohráli. Ve 37. minutě nepříjemnou ránu Jiránka z dvaceti metrů boleslavský gólman Kořán s obtížemi zkrotil. Do konce prvního dějství Ústečtí završili počet svých rohů na devět, remízové skóre se však nezměnilo.

Druhý poločas začal boleslavským útokem, jenž skončil nedůraznou Tichého hlavičkou. V 51. minutě Bendův trestný kop přes hráčskou zeď k tyči pozorný Kořán chytil. Než se naplnila hodina hry, zaokrouhlili Ústečtí množství rohů na deset a Boleslavští rozehrávali svůj teprve druhý (konečný účet rohů v tomto utkání vyzněl 4:13 pro Ústí).
V 68. minutě rozhodčí Rejžek za pád Cantina na hranici šestnáctky nařídil proti boleslavské brance přísný pokutový kop, který David Černý jistou ranou k pravé tyči proměnil v druhé ústecké vedení - 1:2.
Boleslavští v reakci na nepříznivý vývoj skóre zvýšili útočné úsilí, ovšem Dohalského a Alhassanovy střelecké pokusy ústecký gólman Plachý snadno lapil.
V 76. minutě se na levé straně kličkou zbavil obránce Alhassan a po jeho centru Vojta z hranice brankoviště gólově oslavil svůj návrat k fotbalu po měsíčním marodění - 2:2. Pro boleslavského Matyáše Vojtu to byl již desátý gól v aktuálním třetiligovém ročníku a potvrzení svého postavení v desítce nejlepší střelců B skupiny ČFL.
Ve zbývající čtvrthodince se oba týmy marně snažily o vítěznou trefu. V 79. minutě Dohalského přízemní ránu k tyči Plachý vyrazil. V 83. minutě ústecký gólman zvládl další ožehavou situaci, když mimo svoji branku vytlačil Hradcovo technické zakončení po spolupráci s Alhassanem. V 88. minutě boleslavského stopera Rulce na hranici faulu přetlačil Benda, jehož střelu však zlikvidoval Kořán, jenž uspěl i v příští minutě při Mayerhoferově voleji. Rozhodčí Rejžek nastavil utkání o tři minuty a v té úplně poslední po druhém žlutém napomínání za faul vyloučil boleslavského stopera Rulce. V oslabení Boleslavští dohráli jen několik sekund.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc, Coňk, Král - Novák, Dohalský (82. Vostřel), Alhassan, Tichý (67. Leitl) - Malý (67. Hradec), Stránský (46. Vojta), Vlček (46. Kaulfus). Připravený ještě byl brankář Valín.
Sestava FK Ústí nad Labem: Plachý - Stružinský (74. Mayerhofer), Hudec, Zárybnický (80. Kubín), Ondřej Černý - Kolařík (90. Klimt), Jiránek, Čítek, Cantin (90. Jungmann) - David Černý, Benda (90. Zůza).

Góly: 14. Alhassan, 76. Vojta - 2. Zárybnický, 69. David Černý

ŽK: Coňk, Rulc - Jiránek

ČK: 90. Rulc

Rozhodčí: Rejžek - Matys, Kotalík

Diváků: 105

V třetiligové programu zbývá dohrát pět mistrovských kol, v nichž mladoboleslavští fotbalisté odehrají doma jen dvě utkání:
Neděle 14. května FK Pardubice B - FK Mladá Boleslav B
Sobota 20. května FK Mladá Boleslav B - TJ Sokol Živanice
Neděle 28. května SK Zápy - FK Mladá Boleslav B
Sobota 3. června FK Mladá Boleslav - FK Jablonec B
Sobota 10. června FK Přepeře - FK Mladá Boleslav B

Fanshop banner Fanshop banner