Senzační tři body za trefu Teteryi a neutuchající týmovou bojovnost
Klub

Senzační tři body za trefu Teteryi a neutuchající týmovou bojovnost

Redakce

Ve 24. ligovém kole boleslavští mladíci celkově osmou výhrou (a teprve druhou venku) na hřišti družstva s třetí nejlepší domácí bilancí v aktuálním ročníku překvapivě vyhráli a potvrdili své postavení na 10. příčce. Šestá Plzeň prohrála doma teprve třetí utkání.

Úvod utkání se boleslavský mladším dorostenců povedl dokonale.
V 6. minutě Černý vyvezl míč přes celé hřiště a následně nahrál do pravé strany na Teteryu, který po kličce soupeři vystřelil na zadní tyč, od které se míč odrazil do plzeňské branky - 0:1. Třináctým vstřeleným gólem se mladoboleslavský Roman Teterya dělí s ostravským Jimy Perrettem o šestou pozici mezi 235 statisticky evidovanými kanonýry celostátní ligy U17.
Ve 22. minutě si Plzeňští vypracovali velkou šanci, kterou výborně chytil brankář Mečíř. Ve 33. minutě po chybě v rozehrávce mezi Kellerem a Ulrichem další velká plzeňská příležitost skončila vedle boleslavské branky. Ve 44. minutě po boleslavském rychlém přechodu po levé straně Lennerovo zakončení ze zajímavé pozice postrádalo rychlost a přesnost.

Druhý poločas začal trestným kopem boleslavského Teteryi, jenž o malý kousek přestřelil soupeřovu branku. V 50. minutě po přihrávce od Stanislava Bejdy šanci Teteryi brankář plzeňského týmu vychytal. V 56. minutě Plzeňští předvedli rychlou akci po pravé straně, v jejímž finále střelu volného útočníka ze dvou metrů zázračným zákrokem zlikvidoval brankář Mečíř a zachránit svůj tým od obdržené branky. V zápasové fázi od 60. do 80. minuty byli Plzeňští herně jasně lepším týmem a v soustavném tlaku vytvořili před protivníkovou brankou několik závarů, které se podařilo boleslavskému týmu zažehnat a branku ubránit. V 82. minutě Stanislav Bejda vyslal do úniku Teteryu, který po kličce brankáři zakončoval do prázdné branky, ale k údivu všech přítomných rozvlnil pouze boční síť mimo konstrukci. Tím vybídl plzeňský tým k mohutnému závěrečnému tlaku. Závěrečných pět minut Boleslavští s vypětím všech sil nečekanou a tím pádem cennou výhru ze hřiště velmi dobrého soupeře uhájili.
„Odvážíme si vítězství ze hřiště velmi kvalitního soupeře a máme z toho velkou radost. O výsledku rozhodl dobrý vstup do utkání a brzká branka. Tým chválím za obětavý a bojovný výkon," radoval se spolu se svými svěřenci mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mečíř - Adam Bejda, Ulrich, Keller - Nguyen (65. Horák), Vostřel, Černý, Vokoun - Souček (45. Stanislav Bejda), Lenner (75. Beneš), Teterya (89. Viták). Připravený byl brankář Studničný.

Sestava FC Viktoria Plzeň U17: Ulman - Daniel Kardoš, Volfík, Toman, Dulík (63. Kolář), Karel Kardoš, Bezděk (84. Dušek), Lemon, Šlegel, Klimeš (73. Macháč), Paidar (73. Šneberger).

Gól: 7. Teterya

Rozhodčí: Hoch - Mokrusch, Coufal

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner