Po dvou rozdílných poločasech si týmy body podělily
Klub

Po dvou rozdílných poločasech si týmy body podělily

Redakce

Utkání posledního 30. kola základní části FORTUNA:LIGY, v němž Boleslavští hostili protivníka z úplného dna tabulky, se hrálo v poslední aprílový den za příjemného slunečného počasí s nerozhodným výsledkem. Ten nezměnil boleslavskou účast ve střední nadstavbové skupině, ani zlínské postavení na poslední příčce a tím pádem jeho účast v závěrečné nadstavbové skupině o záchranu.

Ve vlažném startu prvního poločasu první udeřili Boleslavští, ale Matějovského přihrávku Kušej v soupeřově vápně nezpracoval. Zlínskou odpovědí byla Slončíkova zblokovaná rána a následně Procházkova nepřesná střela. V 8. minutě po spolupráci s Kušejem přihrál Ladra Matějovskému a jeho zakončení od levé tyče vytlačil zlínský gólman Dostál na roh. Ve 13. minutě Vukadinovičův centr proletěl neškodně boleslavským brankovištěm.
Ve 22. minutě po faulu na Kušeje trestný kop z dvaceti metrů Ladra povedeně namířil přes hráčskou zeď do pravého horního růžku, kam se Dostál natahoval marně - 1:0. „Dvakrát týdně trestňáky trénuji s asistentem trenéra Kuličem," prozradil Tomáš Ladra, který proti Zlínu zopakoval zcela podobně přesnou standardku, jako proti Liberci, a se sedmi trefami je nyní jasně nejproduktivnějším boleslavským fotbalistou.
Bohužel Ladrova střelecká paráda zůstala ojedinělou boleslavskou trefou v tomto střetnutí. Ve 33. minutě po druhém zlínském rohu rozehraném nakrátko Slončíkův ostrý centr proletěl shlukem hráčů k pravé tyči, kde Simerský z metru netrefil odkrytou boleslavskou branku.

Ve druhém poločase byl obraz hry v porovnání s prvním jiný. Zlínští se z poločasové pauzy vrátili rozdivočelí a neúnavně se tlačili k boleslavské brance. Ve 49. minutě měl sice Dostál spousty práce s Matějovského centrovaným trestným kopem, ale častěji zaměstnaným brankářem byl na druhé straně Mikulec. Ránu Hrubého k levé tyči, stejně jako Slončíkovu střelu do středu branky jistě chytil. V 58. minutě vytáhnul z pod břevna Slončíkovu skoro gólovou hlavičku. O dvě minuty později ve zmatcích na malém vápně Slončík vysoko překopl boleslavskou branku. V 69. minutě zvládl bez obtíží nedůrazné Procházkovo zakončení po Cedidlově centru. V 72. minutě boleslavský útok z pravé strany vyvrcholil Žitného nadýchaným obloučkem na Maška, před kterým míč sebral pozorný Dostál.
V 75. minutě třetí zlínský roh rozehrál Hrubý krátkým centrem k bližší tyči, kde míč propadl k nehlídanému Simerskému a ten přízemním volejem vyrovnal - 1:1.
Boleslavští odpověděli po Danckově centru Maškovou nepřesnou hlavičkou. Po čtvrtém zlínském rohu Dramého hlavičku Mikulec zkrotil u pravé tyče. V 89. minutě po Dancákově povedeném centru zleva Mašek hlavičkoval do pravého horního rohu zlínské branky, kam se však famózním stylem vymrštil Dostál a zabránil tak téměř jistému gólu. Ve tříminutovém nastavení po Procházkově nebezpečné křížné střele u levé boleslavské tyče soupeř nepřesně hlavičkoval z ofsajdové pozice, což sudí odmávali a odpískali.

Střetnutí boleslavský a zlínských fotbalistů skončilo pátou remízou v prvoligové historii vzájemných duelů, což oba trenéři považovali za výsledek odpovídající průběhu. „Mohli jsme získat tři body a mohli jsme odjet s nulou. Remíza odpovídá, i když jsme asi šancí měli víc, než soupeř. Z naší strany první poločas za moc nestál, druhý poločas už byl výrazně lepší," pravil zlínský trenér Pavel Vrba. Podobně zápas zhodnotil boleslavský kouč Pavel Hoftych: „První poločas jsme hráli dobře, eliminovali zlínská nebezpečí a dali Ladrou pěkný gól, ve druhém poločase byl Zlín lepší než my a tlačil se častěji do naší šestnáctky, protože už hrál vabank a do útoku chodilo čím dál více jeho hráčů. Remíza odpovídá průběhu utkání."

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Kubista, Suchý, Šimek - Suchomel, Matějovský, Donát (56. Dancák), Tomič (46. Mareček) - Jawo (46. Mašek), Kušej (70. Žitný) - Ladra (90. Vaníček). Připravení hráči Stránský, Kaulfus a brankář Kořán.

Sestava FC Trinity Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Kolář, Procházka - Didiba, Hrubý - Vukadinovič (90. Bartošák), Slončík (83. Tkáč), Fantiš (56. Dramé) - Balaj (56. Kovinič).

Góly: 22. Ladra - 75. Simerský

ŽK: Suchomel, Vaníček

Rozhodčí: Szikszay - Volf, Černoevič

Diváků: 1130

Fanshop banner Fanshop banner