Sebrali body suverénnímu ligovému lídrovi
Klub

Sebrali body suverénnímu ligovému lídrovi

Redakce

V utkání 23. kola nejvyšší celostátní ligy mladších dorostenců Boleslavští získali jeden bod za remízu s lídrem průběžného pořadí. Sparta, která do tohoto utkání obdržela pouze jeden gól a na boleslavském trávníku dostala dva a ztratila první jarní body, suverénně vede ligu s bezkonkurečně nejlepším útokem o čtrnáct bodů před druhou Olomoucí.

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci se v konkurenci šestnácti družstev udrželi na desáté příčce s jednobodovým náskokem před jedenáctou Jihlavou a čtyřbodovou ztrátou za devátou pražskou Duklou. V nejbližší sobotě hrají v Plzni, která má na šesté příčce o propastných devatenáct bodů více, a o týden později doma proti Brnu, a to je ještě o jednu příčku a tři body lepší než Plzeň.

První poločas proti favorizované Spartě odehráli boleslavští dorostenci velmi dobře a zaslouženě ho vyhráli o dvě góly.
Ve 13. minutě boleslavský postupný útok přes levou stranu začal Keller krásně kolmou nahrávkou do úniku Vokounovi, po jehož centru se odražený míč dostal k Černému, který našel na hranici pokutového území Teteryu a ten levačkou trefil vedení - 1:0. Mladoboleslavský Roman Teterya si dvanáctým gólem v aktuálním ročníku polepšil na 7.-8. místo kanonýrského pořadí, kde je nyní společně s olomouckým Judasem.
V 16. minutě se na pravé straně nechal obehrát Nguyen a sparťanskou gólovou šanci zlikvidoval až brankář Křáp vydařeným zákrokem. Ve 30. minutě po sparťanské hezké akci středem hřiště nebezpečné zakončení mířilo nad boleslavskou branku. Ve 34. minutě nedorozumění Adama Bejdy s brankářem Pavlem Křápem využil útočník Sparty, ale jeho pokus o zakončení obloučkem skončil kousek nad boleslavskou brankou.
Ve 41. minutě při rychlém boleslavském protiútoku Stanislav Bejda sám před brankou nastřelil gólmana Rodrigueze a dobíhající Lenner do odkryté branky zvýšil vedení na 2:0.

Úvod do druhé poloviny utkání se boleslavským dorostencům nepovedl.
Ve 47. minutě sparťanský Kotrba první střelou po změně stran ze střední vzdálenosti snížil průběžné skóre na 2:1. Damián Kotrba potvrdil svoji kanonýrskou pověst, neboť se slávistickým Samuelem Pikolonem dominují střelcům celostátní ligy U17, když každý z nich nastřílel soupeřům jedenadvacet gólů.
V 53. minutě po Teteryově rohovém kopu zakončoval hlavou kousek vedle Stanislav Bejda. Vzápětí na opačné straně hřiště Sparta promarnila gólovou šanci na vyrovnání nepřesným zakončením pěkné útočné akce. V 58. minutě nebezpečnou střelu Stanislava Bejdy brankář Rodriguez chytil. V 65. minutě sparťanský atak z pravé strany vyvrcholil usměrněním centru hlavičkujícím hráčem do břevna boleslavské brankové konstrukce. V 70. minutě po Kaiserově centru z pravé straně zakončení Stanislava Bejdy vychytal sparťanský brankář.
V 74. minutě po rohovém kopu se zakončení jednoho z hráčů Sparty od tyče odrazilo do zámezí. K všeobecnému údivu pomezní rozhodčí a následně i hlavní, který nepochopitelně změnil svůj původní verdikt, nařídil další rohový kop ve prospěch Sparty. „Bohužel vzápětí toto chybné rozhodnutí pomohlo hostujícímu týmu k vyrovnaní," zlobil se mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.
V 75. minutě nesprávně nařízený rohový kop sice boleslavská defenzíva odvrátila mimo své pokutové území, ale následný další centrovaný míč usměrnil úplně volný Demmer hlavou k tyči - 2:2.
V 85. minutě se pokoušel po individuální akci střelou ze střední vzdálenosti strhnout vedení na boleslavskou stranu Teterya, ale jeho zakončení postrádalo přesnost. V závěrečné minutě šanci na vítězství promarnili také sparťané. O chvíli později rozhodčí Haleš utkání ukončil za remízového stavu.

„V prvním poločase jsme předvedli velmi dobrý výkon. Poctivá a organizovaná obrana a dobře řešené rychlé protiútoky nám přinesly dvougólové vedení. Hned v úvodu druhé poloviny vstřelil soupeř branku, která ho výrazně povzbudila. Sparta ukázala obrovskou kvalitu a dokázala vyrovnat. I tak jsme celý realizační tým na kluky hrdí, co na hřišti předvedli. Po podzimní porážce 0:7 na soupeřově hřišti jsme chtěli ukázat, že jsme se zlepšili. To se nám povedlo, když jsme dokázali sebrat body budoucím mistrům republiky, remíza má svojí váhu a může nám dodat sebevědomí do dalších těžkých zápasů," uvedl trenér mladoboleslavských mladších dorostenců Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Křáp - Adam Bejda, Ulrich, Keller - Nguyén (65. Kaiser), Vostřel, Černý, Vokoun - Stanislav Bejda (81. Souček), Lenner (81. Beneš), Teterya (89. Hurych) . Připravení ještě byli hráč Ort a brankář Studničný.

Sestava AC Sparta Praha U17: Rodriguez - Diviš, Svoboda, Poturnay (46. Pilarič), Šetka - Kyzlink (63. Reitmeier), Demmer, Moudrý (46. Sedláček), Steiner - Winter (46. Liška), Kotrba.

Góly: 13. Teterya, 42. Lenner - 48. Kotrba, 75, Demmer

ŽK: Vokoun, Ulrich, Vostřel - Šetka

Rozhodčí: Haleš - Hocek, Jiříček

Diváků: 90

Fanshop banner Fanshop banner