Debakl z vršovického Ďolíčku přidělal Boleslavi starosti
Klub

Debakl z vršovického Ďolíčku přidělal Boleslavi starosti

Redakce

Statisticky častější držení míče bylo boleslavským fotbalistům k ničemu, když za devadesát minut nevystřelili nebezpečně na soupeřovu branku. Naopak střelci Bohemians se opakovaně krásně trefovali a Šedovi hodně znepříjemnili nedělní odpoledne. Boleslavští definitivně vypadli z bojů o účast v elitní skupině a přidělali si starosti s udržením ve střední skupině, kterou hráli ve všech předchozích ročnících s nadstavbovými dohrávkami tuzemské ligy.

V úvodních minutách byli Bohemians aktivnější, Šedu však nezaskočili. Boleslavský gólman měl práci jen s Matouškovou přízemní ranou v 11. minutě. V 15. minutě Kušej vybojoval první boleslavský roh, který Ladra rozehrál přetaženým centrem a Suchý hlavou zakončil nepřesně. Ve 21. minutě už druhý roh Bohemians rozehrál Hála, z brankové lajny míč odhlavičkoval Šimek a po dalším centru Křapka zakončil hlavou nepřesně. Ve fázi uprostřed prvního dějství sérii důrazných osobních soubojů ve středu hrací plochy většinou vyhrávali fotbalisté Bohemians. Když Boleslavští v závěru poločasu přebírali herní iniciativu a zatlačili protivníka na jeho polovinu hřiště, tak inkasovali první gól.
Ve 40. minutě Karafiát na půlící čáře neodhadl míč, který ho těsně přeskočil a Bohemians vyrazili do brejku, proti osamocenému Suchému, jenž po Prekopově přihrávce nezabránil Matouškovi v přízemní střele, která pod pravou rukou padajícího Šedy zapadla k pravé tyči - 1:0.
Poločas Boleslavští těsně prohráli značně laciným gólem.

Druhý poločas začal boleslavským trestným kopem, který Bohemians se štěstím ubránili. V 56. minutě Boleslavští promarnili dva rohové kopy, po prvním neuspěl Šimek pravačkou, po druhém ten samý hráč hlavičkou.
V 62. minutě dlouhý výkop vršovického brankáře boleslavská defenzíva odvrátila nedostatečně, k míči se dostal po sérii nedůsledností Kovařík a nádhernou křížnou ranou vymetl levou šibenici za zaskočeným brankářem Šedou - 2:0.
Boleslavský trenér na nepříjemný vývoj utkání reagoval sérií střídání, ale čerství hráči v boleslavských dresech pohodu a herní sebevědomí protihráčů nenarušili.
V 74. minutě Karafiát na hranici vlastní šestnáctky prohrál souboj s Prekopem a ten se podobně, jako před ním Kovařík, křížnou střelou trefil k levé tyči - 3:0.
Bohemians se zatáhli a pozorně bránili třígólový náskok, boleslavské útočné pokusy končily na hranici soupeřovy šestnáctky a vršovický gólman Jedlička byl téměř bez práce. Rozhodčí utkání nastavil o dvě minuty, v níž Bohemians završili boleslavský debakl.
V první přesčasové minutě Nového střelu z pětadvaceti metrů Šeda neudržel a míč, který mu pod tělem proklouznul, důsledný Drchal z necelého půlmetru snadno dorazil do boleslavské branky - 4:0.

„Jednoduchá hra Bohemky s důrazem v osobních soubojích nám dělala problémy. Snažili jsme se, ale soupeř nás do ničeho nepustil a dal krásné branky. Bohemka je momentálně silný mančaft s nepříjemnými fotbalisty, kteří se těžko brání," povzdechl si boleslavský trenér Pavel Hoftych. „Určující byla branka na dva nula. Teď je naším jasným cílem udržet se ve středu tabulky a nespadnout do skupiny o záchranu," dodal Pavel Hoftych s nepříjemným vědomím, že jím vedený tým nedosáhne sportovního cíle stanoveného při vstupu do aktuálního ligového ročníku. Jeho konkurent z lavičky Bohemians byl pochopitelně spokojenější. „Boleslav byla na nás dobře připravená a byla těžkým soupeřem, čtyřgólová prohra pro ni je hodně krutá. Hodně nám pomohl první gól a druhý byl klíčem k našemu vítězství," řekl trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

Sestava Bohemians Praha 1905: Jedlička - Hůlka, Křapka, Vondra - Kovařík (79. Morávek), Jindřišek, Jánoš, Köstl (85. Nový) - Jan Matoušek (79. Dostál), Prekop (79. Puškáč), Hála (68. Drchal). Připravení ještě byli hráči Necid, Mužík a brankář Valeš.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Šimek (78. Donát), Karafiát, Suchý - Suchomel (71. Tomič), Kubista (63. Skalák), Mareček, Fulnek - Kušej (71. Mašek), Ladra - Škoda (78. Jawo). Připravení ještě byli hráči Matějovský, Ekpai, Dancák a brankář Mikulec.

Góly: 40. Jan Matoušek, 62. Kovařík, 74. Prekop, 90. Drchal

ŽK: Vondra - Kubista, Suchý, Karafiát

Rozhodčí: Nehasil - Hrabovský, Lukáš Matoušek

Diváků: 5279

Fanshop banner Fanshop banner