Těsná prohra se sousedem v třetiligové tabulce
Klub

Těsná prohra se sousedem v třetiligové tabulce

Redakce

Boleslavští se šestou nejproduktivnější ofenzívou a třetí nejpevnější defenzívou podlehli podruhé v tomto mistrovském ročníku Brozanům s osmou nejlepší ofenzívou a druhou nejlepší defenzívou, když se jim na začátku dubna nezdařila odveta za domácí prohru 0:2 z loňského září. FK Mladá Boleslav B hraje příští dvě mistrovská utkání doma, v sobotu 15. dubna proti TJ Slovan Velvary a v neděli 23. dubna proti SK Sparta Kolín, vždy od 10,15 hodin.

V úvodu prvního poločasu si domácí brozanští fotbalisté vynutili rohový kop, po jehož rozehrání jistě zasáhl u bližší tyče boleslavský brankář Kořán. V 5. minutě pohotová střela Chukwumy jen o pár centimetrů minula boleslavskou branku. V rámci boleslavských útočných aktivit dvě slibné akce začaly u Tomiče, ale skončily bez efektu. V úvodu druhé čtvrthodinky nepřesně střílel Suchomel. Ve 26. minutě Tomič střelou k pravé tyči sice překonal brozanského brankáře Havránka, ale sudí Řeháček gól neuznal pro předchozí útočný faul boleslavského hráče.
Ve 30. minutě po nakrátko rozehraném rohovém kopu skóroval Chukwuma v brozanský prospěch - 1:0.
Vedoucí gól probudil brozanskou ofenzívní aktivitu. Ve 36. minutě závar před boleslavskou brankou vyvrcholil Jindráčkovým zakončením, které brankář Kořán zvládl.

Ve druhém poločase se na těsném brozanském vedení nic nezměnilo. V 50. minutě si Kořán poradil s nebezpečným centrem a v následující minutě chytil soupeřovo zakončení z malého vápna. V 53. minutě Rulc ve slibné pozici nedosáhl na přihrávku v brozanském vápně. Na opačné straně hřiště se v 55. minutě po Krátkého přihrávce neprosadil Chukwuma. V 62. minutě Výborného střelu zlikvidoval pozorný Kořán.
S blížícím se závěrem utkání narůstala na hrací ploše nervozita a přibývalo tvrdých zákroků, s čímž souvisel zvýšený počet žlutých karet a pro zranění předčasná odstoupení Dohalského a Stránského. Boleslavští s blížícím se koncem soupeře herně převyšovali, ale brankáře Havránka nepřekonali ani v pěti nastavených minutách. Boleslavští si tak připsali druhou prohru v řadě po předchozím nepovedeném domácím utkání proti Mostu.

"V prvním poločas poločase jsme podali suverénně nejhorší výkon jara. Bez pohybu, nasazení, agresivity a bez náznaků minimální snahy. Druhou půli jsme se sice zásadně zlepšili, ale efektu. Za špatný přístup k zápasu jsme byli zaslouženě potrestáni," prohlásil zklamaný trenér mladoboleslavských fotbalistů Pavel Malura.

Sestava SK Sokol Brozany: Havránek - Soungole, Hasil, Schettl, Kráký, Chkwuma (61. Bubeníček), Strada, Bechyně, Výborný (90. Čada), Tichý (80. Novotný), Jindráček. Připraveni ještě byli hráč Matoušek a brankář Němec.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Suchomel, Rulc, Leitl - Látal, Coňk, Dohalský (46. Hradec), Tichý - Vaníček (68. Stránský, 76. Alhassan),Vlček, Tomič. Připravení ještě byli hráč Vostřel a brankář Šerák.

Gól: 30. Chukwuma

ŽK: Tichý, Soungole, Krátký, Strada, Hasil, Havránek - Dohalský, Hradec, Coňk, Suchomel

Rozhodčí: Řeháček - Bohata, Šůma

Diváků: 320

Fanshop banner Fanshop banner