Výhra vystřílená v posledních deseti minutách
Klub

Výhra vystřílená v posledních deseti minutách

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci ve dvacátém utkání ročníku 2022-23 dosáhli šestého vítězství, když vítězné dva góly dali v závěrečné desetiminutovce, a polepšili si o jednu příčku na jedenáctou pozici v konkurenci šestnácti družstev celostátní ligy U17.

První poločas aktéři odehráli bez gólů. V 10. minutě individuální Lenerovu akci zastavila jihočeská obrana faulem, za který rozhodčí Bohata nařídil pokutový kop v boleslavský prospěch, ale mladoboleslavský kanonýr Teterya, jenž s deseti góly patří do první střelecké desítky celostátní ligy U17, šanci nevyužil, když budějovický brankář Wolf vystihl směr jeho střely a míč chytil. Nadále se poločas dohrál bez výraznějších šancí na obou stranách.

Také ve druhém poločase se hrál vyrovnaný fotbal dlouho bez střeleckého úspěchu. Góly padaly až v závěrečné čtvrthodince. V 54. minutě při rychlé akci na pravé straně Horák přihrál Matějovskému, jehož centr před soupeřovou brankou prodloužil Lener na zadní tyč a tam sám před brankářem neuspěl v zakončení Vokoun. V 64. minutě boleslavský tlak vyvrcholil individuální akcí Kaisera, jehož pokus o obstřelení brankáře o kousek minul vzdálenější tyč budějovické branky.
V 73. minutě Budějovičtí zaútočili svižně po levé straně, kde se nechal lehce obehrát boleslavský Horák a po jeho povedeném centru Keller v boleslavském pokutového území neuhlídal Galoviče, který hlavou trefil vedení Českých Budějovic - 0:1.
Jihočeši povzbuzení střeleckým úspěchem pokračovali v dotírání na boleslavskou branku. V 77. minutě svůj útok zakončili střelou nad branku a v příští minutě po rychlé akci středem hřiště brankář Mečíř vyrazil nebezpečnou střelu na rohový kop.
V 81. minutě předvedli Boleslavští krásnou kombinační akci přes celé hřiště, při níž Vokoun nahrál do tandemu nabíhajícímu Hurychovi, který našel Stanislava Bejdu, a ten střelou z jednoho doteku vyrovnal na 1:1.
Boleslavští mladíci potom svoji touhu po třech bodech naplnili dokonale v samém závěru utkání.
V poslední minutě Teterya rozehrál boleslavský rohový kop a Vokoun hlavou dostal míč za záda budějovického brankáře Wolfa - 2:1.
„Vyrovnané a bojovné utkání rozhodl až závěr utkání. Všichni máme velkou radost a kluky chválím za reakci po obdržené brance, kdy dokázali správnou touhou utkání otočit," radoval se mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mečíř - Kaiser, Ulrich, Keller - Horák (75. Nguyen), Vostřel (75. Viták), Černý, Vokoun - Matějovský (60. S. Bejda), Lener (75. Hurych), Teterya. Připraveni ještě byli hráč Ort a brankář Studničný.

Sestava SK Dynamo České Budějovice U17: Wolf - Krahula, Brcko, Malý, Bárftík - Zevl, Krejza (65. Maxh), Šebest (86. Šejda) - Zrun, (65. Buchra), Koudelka (78. Klimeš), Němec (65. Galovič).

Góly: 82. Stanislav Bejda, 90. Vokoun - 74. Galovič

Rozhodčí: Bohata - Kvítek, Jirák

Diváků: 100

Fanshop banner Fanshop banner