Prohra v přímém souboji o třetí příčku
Klub

Prohra v přímém souboji o třetí příčku

Redakce

Boleslavští už tři zápasy v řadě nevyhráli, po prohře v Ostravě a domácí remíze s Budějovicemi prohráli také na trávě v Řepčíně s Olomoucí přímý souboj o třetí místo. Příští dvě nejbližší mistrovská utkání hrají doma v sobotu 15. dubna od 13 hodin proti Slovácku a o týden později v sobotu 22. dubna od 11 hodin proti Spartě.

Boleslavští dorostenci propásli vstupy do obou poločasů. Na začátku utkání inkasovali po soupeřově povedené akci, kterou završil Andrej Nguyen, již v 8. minutě - 1:0. Další šance v prvním dějství ani jeden z týmů neproměnil. Boleslavští hrozili především z brejkových situací.
Pouhé dvě minuty po změně stran propadla mladoboleslavská defenzíva podruhé. Nejlepší olomoucký kanonýr Studený svojí osmou trefou v tomto ligovém ročníku zamířil přesně k tyči a pojistil tak olomoucké dvougólové vedení - 2:0. Za tohoto pro Boleslav nepříznivého stavu se už utkání dohrálo.
„Soupeř vyhrál zaslouženě kvůli vyšší efektivitě v zakončení. My jsme však herně předvedli nejspíš nejlepší výkon v celé sezóně, o to víc nás mrzí, že jsme nedokázali zužitkovat naše vyložené brankové příležitosti a obdrželi dvě branky po špatných reakcích na autové vhazování. Věřím, že v dalších utkáních budeme předvádět podobné výkony i s vyšší efektivitou v zakončení," mírnil zklamání z prohry mladoboleslavský trenér Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Valín - Bobek, Král, Pavlíček, Tvrdý - Malý (60. Peterka), Naďo (77. Monyč), Šoufek, Kaulfus - Růžička (87. Kolář), Buryán. Připravení ještě byli hráč Fořt a brankář Zaplatílek.

SK Sigma Olomouc U19: Koutný - Kubát, Nguyen (88. Amasi), A. Uriča (82. Zahradníček), Michl, Pavlíček, Jalovičor (82. Táborský), Cahel, Špangr (61. Mikulenka), Stryk, Studený (88. Huňa).

Góly: 8. Nguyen, 47. Studený

ŽK: Stryk, Michl - Bobek, Buryán, Monyč.

Rozhodčí: Antoníček - Grečmal, Labaš

Diváků: 40

Fanshop banner Fanshop banner