Boleslavský půlrok bez prohry uťali mostečtí fotbalisté
Klub

Boleslavský půlrok bez prohry uťali mostečtí fotbalisté

Redakce

Boleslavské béčko od loňského října neprohrálo v devíti mistrovských zápasech a zarovnání série na deset nezvládlo v konfrontaci s mužstvem, které se v ČFL zachraňuje a před cestou do Mladé Boleslavi mělo na třetí příčce od konce o třináct bodů méně. Boleslavští nejbližší mistrovské utkání hrají v Brozanech už v pátek 7. dubna a doma proti Slovanu Velvary až v sobotu 15. dubna od 10,15 hodin.

První poločas začal aktivněji Most a už ve 2. minutě získal výhodu rohu, kterému se boleslavská defenzíva po závaru před brankou ubránila. V 8. minutě Žitný vybojoval míč, přihrál ho do soupeřova vápna Vlčkovi, tomu se povedl blafák kolem vyběhnuvšího brankáře Halouska, načež nastřelil břevno opuštěné mostecké branky. V 11. minutě pro změnu zahodili obrovskou šanci Mostečtí, když po Glaserově uličce Štefko přihrál před branku Kubešovi a ten z malého vápna překopnul boleslavskou branku. V 15. minutě po odvráceném druhém mosteckém rohu Bína z hranice šestnáctky tvrdou střelou zamířil do levého horního růžku, kam se Šerák fantasticky vymrštil a zabránil téměř jistému gólu. Následný roh Boleslavští ubránili. V 18. minutě na Vlčkův křížný pas Alhassan ve skluzu nedosáhl. Po nezáživné desetiminutovce se prosadil Most.
Ve 32. minutě mosteckou standardku boleslavská obrana odvrátila, ale k míči se dostal ve vápně nepokrytý Bouguetouta a levačkou bez přípravy se trefil k pravé tyči - 0:1.
Boleslavští Žitný, Látal, Vlček ve snaze dorovnat jednogólovou ztrátu neuspěli. Krátce před přestávkou Mostečtí promarnili dva rohy, když po prvním z nich dobře zasáhl Šerák u pravé tyče při likvidování vysokého soupeřova nákopu.

Do druhého poločasu se Boleslavští vrátili s ofenzivním elánem. Ve 49. minutě Mašek mosteckou branku minul a o dvě minuty později po spolupráci se Stránským nastřelil Žitný brankáře Halouska. V 53. minutě pronikajícího Maška zastavil soupeř faulem, následnou standardku odvrátil Novák za cenu rohu, který Boleslavští promarnili. V 54. minutě mostecký útok završil Zinhasovič nepřesně. Po čtvrthodině, v níž se většinou hrálo jen mezi vápny, zahrozili Mostečtí akcí po pravém křídle, odkud Kubeš pěkně zacentroval na Rjasku, jehož zakončení Šerák u pravé tyče zkrotil.
V 78. minutě po Rulcově faulu na Novotného se k trestnému kopu z dobrých třiceti metrů postavil Zinhasovič a dalekonosnou ranou zaskočil brankáře Šeráka - 0:2.
V neurovnaném závěru neuspěl Stránský, jenž technickým pokusem překopl mosteckou branku. Boleslavští nečekanou prohrou ukončili šestiměsíční sérii neporazitelnosti, když od prohry v Ústí nad Labem 2:3 v sobotu 8. října 2022 postupně v loňském roce porazili doma Pardubice B 4:0, remizovali v Živanici 1:1, doma se Zápy 0:0, vyhráli venku nad béčkem Jablonce 1:0, doma nad Přepeřemi 3:2 a v letošním roce pokračovali remízami doma s Hradcem Králové B 0:0, v Benešově 2:2, výhrami doma nad Teplicemi B 3:1 a v Chlumci nad Cidlinou 3:2.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Šerák - Rulc, Coňk, Leitl - Látal, Alhassan, Žitný (64. Dohalský), Tichý (79. Vostřel) - Vlček (74. Hradec), Mašek, Stránský. Připraveni ještě byli hráči Pavlíček, Filip a brankář Kořán.

FK Baník Most-Souš: Halouska - Kibal (82. Pátek), Maksic, Bína (69. Rjaska), Novák - Vobecký, Zinhasovič, Glaser, Kubeš (82. Novický), Štefko - Bouguetouta (58. Novotný). Připraveni ještě byli hráči Skurovec, Kováč a brankář Pecháč.

Góly: 31. Vobecký, 79. Zinhasovič

ŽK: Alhassan, Stránský, Coňk - Glaser, Rjaska

Rozhodčí: Nedvěd - Míč, Krupka

Diváků: 120

Fanshop banner Fanshop banner