Nečekaná domácí remíza po mdlém výkonu
Klub

Nečekaná domácí remíza po mdlém výkonu

Redakce

Nečekanou remízou skončil duel s Českými Budějovicemi, které na třetí příčce od konce vyrovnaného pořadí celostátní ligy U19 mají o dvanáct bodů méně, než Mladá Boleslav na třetím místě s dvoubodovým odstupem od druhé Ostravy a šestibodovou ztrátou na vedoucí Spartu. Boleslavští nejbližší příští utkání o body hrají už v pátek 7. dubna v Olomouci a potom v sobotu 15. dubna od 15 hodin na domácí trávě v areálu fotbalové akademie proti Slovácku.

Do prvního poločasu na hřišti s umělým trávníkem u mladoboleslavské 9. ZŠ vstoupili aktivněji jihočeští dorostenci a po třech odehraných minutách se radovali z vedení.
Ve 3. minutě Českobudějovičtí zaútočili zleva a centr do boleslavské šestnáctky odvrátil stoper Král přes branku do zámezí. Po následném rohovém kopu dal Faltus hlavou vedoucí gól - 0:1.
V 7. minutě Howardovu snahu o proniknutí do budějovické šestnáctky soupeřova obrana zastavila za cenu rohu, který rozehrál Fořt přes Kaulfuse, ale k ohrožení branky to nevedlo. V 16. minutě Šoufkův centr z rohového kopu skončil v rukou českobudějovického gólmana Polanského. Ve 20. minutě Boleslavští před vlastní šestnáctkou ztratili míč, naštěstí gólmana Valína útočník Dynama Kolodezhnyi nepřekonal. Stejný hráč potom opakovaně zahrozil ve 26. a 30. minutě, nejprve jeho zakončení Boleslavští zblokovali, podruhé vystřelil nepřesně. Ve 32. minutě českobudějovický atak skončil na levé tyči Valínovy branky.
V závěru první půlky Boleslavští zvýšili aktivitu. Ve 36. minutě po Kaulfusově dlouhém autovém vhazování obrana Dynama odehrála míč za cenu rohu do zámezí. Fořtův rohový kop hlavou prodloužil Buryán a obránci znovu míč odehráli do zámezí. Po dalším rohovém kopu Pavlíček v dobré pozici u vzdálenější tyče minul branku. Ve 38. minutě po Peterkově centru Šoufkovu slabou střelu jihočeský gólman Polanský bez větších problémů lapit.
Ve 40. minutě po Kaulfusově přihrávce se Buryán z otočky trefil mimo dosah českobudějovického brankáře a zúročil tak mladoboleslavskou aktivitu uplynulé desetiminutovky - 1:1. Jan Buryán se tímto gólem dotáhnul na klubového kolegu Denise Kaulfuse, oba se šesti nastřílenými góly jsou na rozhraní mezi druhou a třetí desítkou dorosteneckých kanonýrů celostátní ligy U19.
Ve 44. minutě Peterka zblokoval nebezpečnou budějovickou střelu a následnému rohovému kopu se Boleslavští ubránili.

Ve druhé půlce pokračovaly oba týmy ve velkém nasazení, branka však již žádná nepadla. Za zmínku ale stojí několik akcí. V 54. minutě standardku Fořta rozehranou centrem zleva do českobudějovické šestnáctky zakončil Král hlavou do rukavic gólmana Polanského. V 63. minutě proti rychlému budějovickému brejku musel boleslavský gólman Valín zasáhnout vyběhnutím mimo vlastní šestnáctku. V 69. minutě po neúspěšném budějovickém trestňáku se míč odrazil k Horovi a ten napálil břevno boleslavské branky.
Utkání se dohrálo za nerozhodného stavu, což byl úspěch pro hostující českobudějovické dorostence a ztráta pro mladoboleslavské družstvo, které si v souhrnném účtování připsalo teprve třetí remízu v aktuálním ligovém ročníku. Ze všech šestnácti účastníků celostátní ligy U19 má Mladá Boleslav při skóre 27:22 pátou nejslabší ofenzívu a druhou nejlepší defenzívu.

„Soupeř z Českých Budějovic nás předčil ve všech směrech a my po celé utkání tahali za kratší konec. Nejvíce nám chyběla vyšší úroveň vlastní iniciativy, odhodlání a technické kvality," mrzelo mladoboleslavského trenéra Marka Maňase.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Valín - Bobek (46. Tvrdý), Král, Pavlíček, Fořt - Peterka (72. Malý), Šoufek, Filip, Kaulfus - Howard (80. Monyč), Buryán (59. Milan Novák). Připraveni ještě byli hráč Naďo a brankář Zaplatílek.

Sestava SK Dynamo České Budějovice U19: Polanský - Faltus, Melnichuk, Loužecký, Ondřej Novák - Jan Zíka, Dohnal, Smejkal (66. Špinar) - Petr Zíka, Kolodezhnyi (77. Gantogtokh), Hora. Připravení ještě byli hráči Krejza, Zevl, Česák a brankář Valenta.

Branky: 40. Buryán - 3. Faltus

ŽK: Fořt, Buryán - Ondřej Novák

Rozhodčí: Kvítek - Bohata, Jirák

Diváků: 120

Fanshop banner Fanshop banner