Boleslavská čtveřice v juniorské a dorostenecké reprezentaci
Klub

Boleslavská čtveřice v juniorské a dorostenecké reprezentaci

Redakce

V posledním březnovém víkendu, to znamená mezi čtyřiadvacátým a pětadvacátým kolem, má FORTUNA:LIGA pauzu kvůli reprezentačním termínům. Z mladoboleslavských fotbalistů nominační pozvánky dostali do různých týmů Vasil Kušej (U21), Martin Suchomel (U20), Lukáš Mašek (U19) a Matyáš Vojta (U19).

Česká dospělá reprezentace vedená Jaroslavem Šilhavým se v závěru března sejde bez účasti mladoboleslavských fotbalistů. Pro jejich příznivce budiž slabou útěchou, že nominovaní nováčci David Douděra a David Jurásek z pražské Slavie ještě nedávno oblékali dres FK Mladá Boleslav. Reprezentační dospělé áčko hraje dva kvalifikační duely pro EURO 2024 v pátek 24. března od 20,45 hodin v Praze proti Polsku a v pondělí 27. března od 20,45 hodin v Kišiněvě proti Moldavsku.

Reprezentační juniorka U21 hraje dvě přípravná utkání ve španělském tréninkovém středisku San Pedro del Pinatar v pátek 24. března od 18 hodin proti Belgii U21 a v pondělí 27. března od 14 hodin proti Nizozemsku U21. Trenér Jan Suchopárek nominoval tři brankáře a devatenáct hráčů. Je mezi nimi i mladoboleslavský útočník Vasil Kušej. Mezi necestujícími náhradníky jsou Denis Donát z FK Mladá Boleslav, Martin Suchomel, který v FK Mladá Boleslav hostuje z pražské Sparty, a Ladislav Krobot z FK Pardubice, kde hostuje z Mladé Boleslavi.

Reprezentační juniorka U20 hraje také dvě přípravná utkání, nejprve v pátek 24. března od 16 hodin v polské v Sosnowieci proti družstvu Polsko U20 a potom v úterý 28. března od 16,30 hodin ve slezské Opavě proti družstvu Portugalsko U20. Ve dvacítce nominovaných je Martin Suchomel, který aktuálně v FK Mladá Boleslav hostuje z pražské Sparty, a Daniel Langhamer z druholigové Příbrami, kde hostuje z FK Mladá Boleslav.

Reprezentační dorostenecké družstvo U19 absolvuje elitní fázi kvalifikace pro letošní evropský šampionát EURO U19 s programem tří utkání ve Španělsku: středa 22. března od 12 hodin ve Fao Chorvatsko U19 - Česko U19, sobota 25. března od 18 hodin v Barcelos Portugalsko U19 - Česko U19, úterý 28. března 2023 od 18 hodin ve Fao Švédsko U19 - Česko U19. Ve dvacetičlenné nominaci jsou Lukáš Mašek a Matyáš Vojta z prvoligového kádru FK Mladá Boleslav. Mezi necestujícími náhradníky je Denis Kaulfus z dorosteneckého družstva FK Mladá Boleslav U19.

Reprezentační dorostenecké družstvo U18 absolvuje přípravný turnaj ve španělské Marbelle s třízápasovým programem: středa 22. března od 17 hodin Švédsko U18 - Česko U18, sobota 25. března od 17 hodin Dánsko U18 - Česko U18 a úterý 28. března od 17 hodin Norsko U18 - Česko U18. Mezi dvaceti nominovanými nemá FK Mladá Boleslav zastoupení, v seznamu necestujících náhradníků je Jan Buryán.

Výběry reprezentačních družstev mladších dorostenců jsou bez mladoboleslavské účasti. Družstvo Česko U17 absolvuje elitní fázi kvalifikace na letošní evropský šampionát EURO U17 s programem tří utkání v Portugalsku a družstvo U16 se zúčastní přípravného turnaje ve francouzském Fontenay-le-Comte až v prvním dubnovém týdnu.

Fanshop banner Fanshop banner