Na góly ze standardek z úvodů poločasů nedokázali odpovědět
Klub

Na góly ze standardek z úvodů poločasů nedokázali odpovědět

Redakce

První poločas se vydařil lépe Olomouci, i když ho vyhrála šťastně přispěním Karafiátovy nešťastné teče do vlastní branky. Druhý poločas byli Boleslavští herně aktivnější, ale na inkasování druhého gólu ze standardky nedokázali adekvátně odpovědět, všechny centry a nedůrazná zakončení obrovitý gólman Macík pochytal.

První poločas se odehrál za mírné převahy Olomouce, která se dostala velmi brzo do uklidňujícího náskoku.
Ve 3. minutě Vodhánělům trestný kop z boku šestnáctky v hráčském chumlu před boleslavskou brankou tečoval po olomouckém Slámovi jako poslední boleslavský stoper Karafiát mimo Šedův dosah - 1:0.
Brzká ztráta boleslavské fotbalisty viditelně zaskočila a opakovaně se nechávali soupeřem zatlačit k Šedově brance, dalším olomouckým standardním situacím však odolali. První boleslavský roh Ladra rozehrál ve 14. minutě, ale hlavičkující Mareček branku minul. Ve 21. minutě Kubista z dvaceti metrů trefil brankáře Macíka uprostřed olomoucké branky. Ve 26. minutě Slámův přízemní centr doputoval do středu boleslavské šestnáctky k neobsazenému Breitemu, který bez přípravy přestřelil Šedovu branku.
Ve 36. minutě se Ladrovi nepovedl třetí boleslavský roh, ale po opakovaném centru se na malém vápně srazili stoper Vraštil s brankářem Macíkem, kterému míč vypadl z rukavic, Kubista ho bohužel nestihnul doklepnout do branky. O minutu později Vodháněl levačkou těsně minul boleslavskou branku. Ve 40. minutě Chytilovo zakončení Karafiát srazil do druhého olomouckého rohu, který rozehrál Pospíšil a tvrdým volejem završil Ventúra, ovšem Šeda vynikajícím postřehem míč vytlačil na pravou tyč a od ní odražený balon odpálil Kubista definitivně od boleslavské branky. V závěrečné poločasové minutě se Ladrovi nepovedl čtvrtý boleslavský roh, míč se k němu vrátil a přihrál ho Karafiátovi, jeho ránu z pětadvaceti metrů Macík zkrotil nadvakrát.

Druhý poločas začali Boleslavští stejně špatně, jako ten první. Olomoučtí zaútočili po pravé straně a po Vodhánělově přetaženém centru Slámovu hlavičku Šeda od tyče vytlačil na roh.Ve 47. minutě olomoucký první roh po změně stran a třetí celkově poslal před boleslavskou branku Pospíšil a hlavičkují Vraštil dal velmi důležitý gól - 2:0.Téměř celý zbytek druhého poločasu měli Boleslavští převahu, ale bez gólového efektu. V 51. minutě Ekpaiův centr proletěl olomouckým brankovištěm, ale Vodháněl nepustil do koncovky Fulneka, proto Macík míč snadno sebral. Potom boleslavská defenzíva odvrátila olomoucký čtvrtý roh. V 57. minutě Suchomelův centr stáhnul Macík. O dvě minuty později pátý boleslavský roh rozehraný Matějovským zakončil hlavou Kubista, proti Macíkovi však neuspěl. V 63. minutě se ocitl dvakrát v příhodné pozici na hranici boleslavské šestnáctky Breite, ale poprvé marně hledal přihrávkou Chytila a podruhé vysoko přestřelil Šedovu branku.
V 71. minutě Skalákův výtečný centr Jawo hlavičkoval k levé tyči, kam se Macík vrhnul včas a úspěšně. Zbývajících dvacet minut Boleslavští neúnavně obléhali soupeřovo vápno, ale neúspěšně. Kušej střílel zbrkle a tudíž nepřesně, Tomič po nakrátko rozehraném rohu nepovedeně centroval, dva Matějovského slepené rohy v 78. minutě vyzněly jalově, o minutu později Matějovského trestný kop si Macík pohlídal, stejně tak i v 86. minutě Matějovského centr ve finále zdlouhavé útočné kombinace. Rozhodčí Orel nastavil utkání o pět minut a v nich po Matějovského centru Škodovu hlavičku Macík lapil, Kubista z dvaceti metrů olomouckou branku netrefil a Kušejův přízemní centr nepustil stoper Vraštil k nabíhajícímu Skalákovi.

Mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych litoval, že brzy inkasovaný gól mužstvo viditelně přibrzdil: „Utkání rozhodly standardní situace z úvodů obou poločasů, kdy jsme dostali oba góly. První poločas nás domácí přetlačili v agresivitě, druhý poločas jsme byli lepší my, ale nic jsme z toho nevytěžili přes výborného Macíka, který pochytal všechny naše možnosti, které jsme měli. Olomouc vyhrála zaslouženě."

Sestava SK Sigma Olomouc: Macík - Sláma (88. Greššák), Pokorný, Vraštil - Breite, Ventúra (76. Zorvan), Pospíšil (88. Matoušek), Vodháněl (65. Zifčák) - Navrátil, Růsek - Chytil (76. Zmrzlý). Připravení ještě byli hráči Poulolo, Vaněček a brankář Trefil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kubista, Karafiát, Suchý - Ekpai (55. Tomič), Mareček (46. Matějovský), Dancák (83. Škoda), Fulnek (55. Fulnek) - Ladra (65. Skalák), Kušej - Jawo. Připravení ještě byli hráči Donát, Žitný a brankář Mikulec.

Góly: 3. Karafiát (do vlastní branky), 47. Vraštil

ŽK: Suchomel, Jawo

Rozhodčí: Orel - Ratajová, Žurovec

Diváků: 2310

Fanshop banner Fanshop banner