Ze Slovácka odjeli po těsné prohře bez bodu
Klub

Ze Slovácka odjeli po těsné prohře bez bodu

Redakce

V Uherském Hradišti po loňské listopadové prohře v pohárovém osmifinále prohrála Boleslav i v letošním březnovém mistráku, když v druhém poločase nenašla recept na pokoření zkušené a kompaktní slovácké defenzívy. Boleslav tak zůstala v ligové tabulce na nelichotivé osmé příčce.

V úvodních minutách nepřesně zakončovali útoky svých týmů slovácký Doski hlavou a boleslavský Kušej pravačkou. V 5. minutě po Hofmanově nepřesnosti v rozehrávce získal míč Jawo, ale krátké sólo proti brankáři Nguyenovi neproměnil.
V 10. minutě Petržela obehrál Šimka, přihrál do šestnáctky Kimovi, na jehož nepovedenou nedůraznou střelu Mikulec u levé tyče nedosáhl a Sinjavskij z metru doklepnul snadno do boleslavské branky - 1:0.
Soupeřovo skórování viditelně ochladilo mladoboleslavský elán z úvodních minut. V 16. minutě gólman Mikulec nepochopitelně riskantně otálel s odkopem a pod tlakem dotírajícího Mihálika přihrál nepřesně Šimkovi, kterého okamžitě napadl Petržela a vynutil si trestný kop, který skončil druhým rohovým kopem ve prospěch Slovácka. Boleslavští svůj první roh získali až ve 20. minutě a druhý o dvě minuty později.
Ve 22. minutě druhý roh rozehrál Žitný do protivníkova brankoviště, kde nejvýše vyskočil Šimek a hlavou přihrál Jawovi, jenž nekompromisní ranou vyrovnal na 1:1.
Boleslavští vyrovnali skóre a následně i hru, ale nebezpečných akcí před brankami bylo málo. Většina nadějných útoků končila rohovými kopy, které si pozorné defenzívy pohlídaly. S blížící se pauzou bylo dění na hřišti oboustranně rozhárané. V nastavených pěti minutách však Slovácko zatlačilo Boleslav k Mikulcově brance. Boleslavský gólman jistě lapil Sinjavského centr, o chvíli později Havlíkovu bombu ze třiceti metrů vytlačil nad břevno a po šestém slováckém rohu Reinberkovu hlavičku z brankové lajny vyhlavičkoval Šimek.

Do druhého poločasu Boleslavští vstoupili s ofenzivní posilou, ale necelých deset minut po změně stran obdrželi druhý gól, který rozhodl, že všechny tři body zůstaly v Uherském Hradišti.
V 54. minutě Sinjavskij z pravé strany přes Suchomela odcentroval před boleslavskou branku, kde se zcela volný Kadlec vrhnul po míči a hlavou vrátil Slovácku vedeni - 2:1.
Pět minut po vedoucí slovácké trefě utekl boleslavské obraně Mihálik, ale nabíhajícímu Kimovi přihrál nepřesně. Boleslavští se na nerovném terénu neúspěšně pokoušeli o kombinační hru. V zakládání akcí i ve finálním řešení ofenzivních pokusů měli mnoho nepřesností a tento nešťastný herní obraz se nezměnil ani po maximálním počtu střídání. Když se Karafiát a Ekpai pokusili o střelbu z dálky, vysoko přestřelili soupeřovu branku. V 75. minutě Ladra rozehrál pátý boleslavský roh na krátko Matějovskému, ten mu míč vrátil a Ladra ho rázně poslal po zemi do slováckého brankoviště, kam Mašek přiběhl pozdě. Ve čtyřminutovém přesčase poslední boleslavský roh Matějovský rozehrál po zemi Tomičovi a jeho nepovedený centr snadno lapil Ngueyn, následně na opačné straně hřiště Slovácko také pokazilo svůj poslední roh tohoto utkání.

Sestava 1. FC Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hogmann, Kadlec, Doski - Havlík, Daníček - Petržela (76. Vecheta), Kim (65. Trávník), Sinjavskij - Mihálik (89. Kalabiška). Připravení ještě byli hráči Břečka, Kudela, Juroška, Šašinka, Brandner a brankář Borek.

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Šimek (46. Ladra), Karafiát, Suchý - Tomič, Kubista (64. Matějovský), Mareček, Suchomel - Žitný (70. Dancák) - Jawo (64. Mašek), Kušej (79. Ekpai). Připravení ještě byli hráč Fulnek a brankář Šeda. S mužstvem na Slovácko necestovali zranění Škoda, Vaníček, Stránský, nominovaný nebyl Látal a za třetiligové béčko hráli Skalák a Donát.

Góly: 10. Sinjavskij, 54. Kadlec - 22. Jawo

ŽK: Trávník - Suchomel, Mašek, Mareček

Rozhodčí: Petřík - Nádvorník, Matoušek

Diváků: 3512

Fanshop banner Fanshop banner