Nečekaně povedená generálka na mistrovské jaro
Klub

Nečekaně povedená generálka na mistrovské jaro

Redakce

Poslední test před březnovým startem mistrovské sezóny mladoboleslavské béčko zvládlo nečekaně povedeně v konfrontaci s kosmonoským mužstvem z desáté příčky šestnáctičlenné divizní skupiny B. Čtyřmi góly na sebe upozornil Matyáš Vojta z prvoligového kádru.

Přípravné utkání začali lépe kosmonoští fotbalisté, kteří boleslavské protivníky zaskočili aktivitou a agresivitou, což brzy zužitkovali ve vstřelení vedoucího gólu. A moc nechybělo, aby své vedení nenavýšili. Boleslavští se však po vlažném začátku přeci jenom dostali do zápasu, když zlepšili pohyb a do přestávky nepříznivě se vyvíjející skóre otočili dvěma góly Vojty, vždy po přihrávce Vlčka.

Po změně stran stříleli už jenom boleslavští fotbalisté. Těsné vedení zvýšil nejprve Vlček po spolupráci s Uzairem a zanedlouho v 54. minutě po Vlčkově asistenci Vojta završením svého hattricku. V 58. minutě Kosmonosy skórovaly podruhé přičinění boleslavského stopera Rulce, ale o dvě minuty později po Maškově přihrávce se gólově prosadil User. V 70. minutě po spolupráci s Bobkem skóroval Buryán, který o dvě minuty později přidal sedmý gól do kosmonoské sítě po Vojtově asistenci. Čtvrt hodiny před koncem Mašek zužitkoval spolupráci s Buryánem a v 77. minutě mladoboleslavskou kanonádu uzavřel po Maškově přihrávce střelecky rozdováděný Vojta.
„Přes vysoké vítězství nesmíme přehlédnout spoustu nedostatků, které se v naší hře objevily hlavně v obranné fázi," brzdil nadšení z vysoké výhry mladoboleslavský trenér Pavel Malura.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Šerák - Rulc, Coňk, König (75. Pavlíček) - Bobek (75. König), User, Brejcha (46. Buryán), Tichý - Mašek, Vojta, Vlček (75. Kaulfus).

Góly: 22., 42., 54. a 77. Vojta, 70. a 72. Buryán, 50. Vlček, 60. User, 75. Mašek - 10. Pajer, 58. Rulc do vlastní branky

V prvním březnovém víkendu začne třetiligová mistrovská sezóna. Utkání FK Mladá Boleslav B - FC Hradec Králové B se hraje v nedělním dopoledni 5. března od 10,15 hodin. Střetnou se v něm sousedé v tabulce B skupiny ČFL, po podzimu devátá Boleslav má o jeden bod více, než získal desátý Hradec. Před půl rokem jejich duel na hradeckém hřišti skončil bezgólovou remízou.

Fanshop banner Fanshop banner