Těsná prohra přípravy s východočeským soupeřem
Klub

Těsná prohra přípravy s východočeským soupeřem

Redakce

V předposledním přípravném utkání před startem jarní mistrovské sezóny mladší dorostenci po herně vyrovnaném průběhu těsně prohráli s hradeckými vrstevníky. V závěrečném tlaku marně usilovali alespoň o vyrovnání nepříznivého skóre.

První poločas Boleslavští prohráli inkasováním dvou laciných gólů v rozpětí čtvrthodinky.
Ve 4. minutě hradecký rohový kop lehce prošel na přední tyči před branku, kde Matějovský míč hlavou netrefil a následně Ort neuhlídal protihráče Karla, jenž poslal svůj tým lehce do vedení - 0:1.
V 6. minutě po Součkově rychlém autovém vhazování Hurych utíkal sám na hradeckou branku, ale jeho zakončení gólem neskončilo. Za tři minuty po Součkově centru z pravé strany se Viták ocitl sám před brankou, ale s jeho nedůraznou střelou si hradecký brankář lehce poradil.
V 18. minutě se Hradečtí dostali podruhé od začátku utkání do blízkosti boleslavské branky a Karmínově střele ze střední vzdálenosti Kaiser hlavou pomohl nešťastnou tečí mimo dosah brankáře Studničného - 0:2.
Ve 21. minutě přetažený rohový kop Černý vrátil před vápno a Souček přestřelil branku. Ve 25. minutě se po chybné hradecké rozehrávce Souček řítil sám na soupeřovu branku, ale velkou šanci zakončil nepřesně. Ve 28. minutě hradecký útok z levé strany nesmyslně a zbytečně faulem zastavil Kaiser a rozhodčí nařídil správně pokutový kop, který v následné minutě boleslavský brankář Studničný zlikvidoval. Ve 32. minutě po dobrém napadání se Souček opět dostal sám před východočeského brankáře, ale i tentokrát jeho zakončení mířilo kousek vedle levé tyče hradecké branky. Ve 35. minutě Hradečtí nebezpečně zaútočili a jejich střelecké zakončení ze střední vzdálenosti skončilo nad boleslavskou brankou.

Ve druhém poločase Boleslavští neúspěšně dotahovali gólová manka. V 52. minutě po rozehrání hradeckého trestného kopu ze strany hřiště neuhlídal Hurych v pokutovém území protihráče, jehož hlavička naštěstí o kousek minula branku vedle levé tyče. V 59. minutě Hradečtí ve finále rychlého protiútoku přehráli v pokutovém území Bureše s Matějovským a hrozící nebezpečí uhasil až brankář Brát. V 61. minutě hezkou akci začal Bureš přes Lenera, který zatáhl míč do hradeckého pokutového území, kde připravil gólovou šanci pro Teteryu, ale ten ranou bez přípravy branku přestřelil.
V 67. minutě Teteryův trestný kop ze strany hřiště Ulrich po rychlém zpracování a okamžitém zakončení bez dopadu nasměroval ukázkově do soupeřovy branky - 1:2.
V 68. minutě Matějovský centrem z pravé strany našel na hranici pokutového území volného Černého, jehož hezká střela skóre nezměnila. V 80. minutě po jednoduché ztrátě míče Bejdou rychlý hradecký protiútok skončil nepřesnou střelou.
V 84. minutě po rozehrání hradeckého rohu se Bejda nechal předskočit a V. Polák zvýšil východočeské vedení na 1:3.
V 87. minutě po hezké kombinaci na levé straně a následném přenesení hry na opačnou stranu hřiště si opakovaně vyměnil s Burešem míč Matějovský, aby nakonec akci vyšperkoval střelou na zadní tyč, kde vymetl všechny pavučiny a snížil na 2:3.
V rychle se blížícím závěru boleslavským dorostencům už nezbyl čas na vyrovnávací gól, byť k jeho dosažení soupeře zatlačili k brance, kterou však nedobyli.

„Bohužel i v tomto utkání jsme si nedali pozor do obrany a dostali jednoduché branky. Směrem do útoku máme plno zajímavých možností, ale ve finální části, nebo v brankové příležitosti jsme nepřesní a nedůslední. Posledních třicet minut jsem byl s výkonem týmu celkově spokojený. Do té doby jsme však podávali bezkrevný a odevzdaný výkon bez chuti a správných emocí. Máme čtrnáct dní na nápravu," řekl po těsné prohře mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Studničný (45. Křáp) - Bureš, Kaiser (46. A. Bejda), Ort (60. Ulrich), Nguyen (46. Vokoun) - Matějovský (46. Vostřel), Černý, Viták (60. Kaiser) - Souček (60. Matějovský), Beneš (60. Lener), Hurych (60. Teterya).

Góly: 67. Ulrich, 87. Matějovský - 4. Karel, 18. Karmín za přispění Kaiserovy teče, 84. V. Polák.

Fanshop banner Fanshop banner