Těsná prohra v domácí přípravě s pražskou Duklou
Klub

Těsná prohra v domácí přípravě s pražskou Duklou

Redakce

Boleslavští devatenáctiletí dorostenci, kteří jsou v celostátní lize po podzimu pátí, těsně prohráli po vyrovnaném průběhu přípravné utkání s vrstevníky pražské Dukly ze třináctého místa. Hrálo se na umělé trávě areálu mladoboleslavské ZŠ Pastelka.

První poločas začali Boleslavští dobře.
V 7. minutě po přihrávce od Peterky přešel Howard samostatně přes vyběhnuvšího gólmana Dukly a mezi beky poslal míč do soupeřovy branky - 1:0.
Tým z pražské Julisky stihl ještě v první polovině utkání vyrovnat.
Ve 32. minutě Grunnet-Jensen nechytatelnou střelou z téměř třiceti metrů trefil růžek boleslavské branky - 1:1.

V úvodu druhé půlky byli aktivnější dorostenci Dukly a z jejich první nebezpečné akce po změně stran Magdi nastřelil tyč. Další příležitosti proměnili ve vedení.
Ve 49. minutě Krejčí povedenou křížnou ranou s pomocí odrazu od tyčky trefil překonal boleslavského gólmana Valína - 1:2.
V 53. minutě se k propadlému míči v boleslavské šestnáctce dostal pražský Jelínek a své rázné počínání korunoval gólem na 1:3.

Boleslavští dorostenci přidali na důrazu, ale více než snížení na jednogólový rozdíl se jim nezdařilo.
V 68. minutě se prosadil v soupeřově šestnáctce důrazný Buryán - 2:3.
V závěru utkání byli Boleslavští aktivnější, vypracovali si ještě několik šancí, ale dobře chytajícího Gotharda v pražské brance už nepřekonali a srovnat nepříznivé skóre se jim nepodařilo.

„Do vedení jsme šli po krásné brance Howarda. Soupeř po ještě hezčí brance vyrovnal. Do třicáté minuty jsme hráli velmi dobře, soupeři povolili jen střely ze střední vzdálenosti. Potom jsme téměř až do sedmdesáté minuty nedokázali se soupeřem držet krok, ztráceli hodně míčů, nebyli důslední v základních principech hry. Zpátky do zápasu jsme se dostali dvacet minut před koncem a po zvýšené aktivitě až do konce utkání sahali po vyrovnání," zhodnotil průběh prohrané přípravy mladoboleslavský trenér Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Valín - Tvrdý (60. Bobek), Král, Pavlíček, Novák (60. Soukup) - Peterka (67. Stoyanov), Šoufek, Filip (60. Naďo), Stoyanov (45. Malý) - Howard (67. Buryán), Kaulfus (60. Kolář).

Sestava FK Dukla Praha U19: Gothard - Krejčí, Kocman, Škoch, Valentík (46. Prior), Shoya (46. Břeh), Šelicha (46. Kulhavý), Bačinský (70. Šelicha), Magdi (70. Shoya), Bohatý (46. Jelínek), Grunnet-Jensen (70. Bohatý).

Góly: 7. Howard, 68. Buryán - 32. Grunnet-Jensen, 49. Krejčí, 68. Jelínek.

Fanshop banner Fanshop banner